Kuriozitete
Shkronjat

Sigurisht se gjeneratat e vjetra e kanë shumë të njohur këtë pamje, e cila shfaqej kur humbte sinjali dhe kishte ndërprerje të programit, shkruan revista Kosovarja

Brezat e rinj këtë nuk e kanë shumë të njohur, por ekrani me ngjyra shpeshherë ka qenë një moment nervoz për të gjithë ata që mbajnë mend televizorët e serive të vjetra.

Por a e keni pyetur veten se për çfarë ka shërbyer ?

Ky sinjal me pamje shumëngjyrëshe dhe me vija të ndryshme, është shfaqur kur transmetuesi ka qenë aktiv, por që nuk është transmetuar programi në masë. Ndryshe, ky rreth shumëngjyrësh quhet “test sinjal” dhe është dizenjuar në vitin 1966 në laboratorin e kompanisë Philips, e projektuar nga Fin Hendel, me ndihmën e kryeinxhinierit Erik Helmer dhe Nielsen.