Bota
Shkronjat

Melanie Segard, një 21-vjeçare me sindromin “Down”, prezantoi motin mbrëmjen e së martës në televizionin kombëtar francez.

Vajza përmbushi kështu një ëndërr të hershme të saj, dhe e gjithë kjo falë një fushate të nisur në “Facebook” më 27 shkurt, e të sponsorizuar nga “UNAPEI”, federata e shoqatave që lobojnë për një përfshirje më të mirë në shoqëri të personave me aftësi të kufizuara. 

Rreth 200 mijë përdorues të rrjetit social e mbështetën nismën e quajtur “Melanie mund t’ia dalë mbanë” dhe disa transmetues kombëtare i ofruan 21-vjeçares mundësinë e daljes në ekran. 

Segard zgjodhi ta bënte këtë te kanali “France 2”, ku u shfaq në krah të prezantueses së rregullt të motit atje, Anais Baydemir.

“Unë jam ndryshe, - u shpreh Melanie më vonë, - por dua t’iu tregoj njerëzve se ka shumë gjëra që unë mund t’i bëj”.