Bota
Shkronjat

Shkalla e papunësisë në eurozonë ka vazhduar të bjerë, duke shënuar rënien më të madhe në tetë vitet e fundit.

Shifrat nga agjencia Eurostat treguan se norma e papunësisë ra  në janar nga 9.6% në 9.5% - më e ulëta që nga maji 2009, shkruan BBC.

Normat e ulëta të papunësisë kanë qenë në Republikën Çeke (3.4%) dhe Gjermani (3.9%), ndërsa më të lartat ishin në Greqi (23.1%) dhe Spanjë (18%).

Ndërsa, Franca ekonomia e dytë më e madhe në eurozonë,  ka një shifër prej  10% të papunësisë./KosovaPress/