Gjakova
Shkronjat

Këta të rinjë të komunës së Gjakovës të cilët njëherit janë edhe vullnetarë në organizatën Kryqi I Kuq dolën në qendër të qytetit për të shpërndarë broshura për nderë të  ditës ndërkombëtare të zvogëlimit të rrezikut nga fatkeqësitë natyrore.

Drejtoresha Kryqit të Kuq dega në Gjakovë, Fllanza Bakija lama tha se e gjithë kjo po bëhet në kuadër të fushatës për vetëdijësimin e qytetarëve për rreziqet që mund të iu kanosen nga fatëkeqësitë natyrore. Kryqi I Kuq I Kosovës në bashkëpunim me UNDP kanë realizuar një plan për menaxhimin e fatëkeqësive siq janë: termeti, stuhia, zjarri, vërshimet nga uji, pastaj rreziqet nga bora dhe orteqet./TV Syri Vision/