Gjakova
Shkronjat

“Litar vare veten” është libri të cilin e promovoj gazetari Lendrit Qeli.Ky është libri Itij I parëqë përbëhet me prozë dhe poezi. Autori tha se në krijimtarinë e tij ka trajtuar ngjarje të vertetë për fatëkeqësinë natyrore të vitit 2002.Pra pjesën e parë të libriti Lendriti ka shkruar për dy shokët e tij të cilën kanë humbur jetën tragjekisht Lekë Ferizi dhe Valon Vela. Ndërsa pjesa tjetër është e përbërë me poezi të cilat janë të punuara me stilt ë veqantë që I dedikohen: Përbuzjes, Komunitetit Egjiptian, vafërisë dhe paragjykimeve etj. Nga ana tjetër edhe recensenti dhe redaktori I librit Hajrullah Hana tha se autori është munduar që përmes krijimtarisë së tij të parë të sjellë qështje të cilat I preukupojnë komunitetin egjiptian. Botimi I këtij libri u mbështet nga kuvendi komunal I Gjakovës dhe Zyra komunale per komunitete dhe kthim. Në promovimin e librit “Litar Vare Veten” të pranishëm ishin poetë, letrarë, familjar e miq të autorit si dhe përfaqësues të organizatave jo qeveritare dhe shoqërisë civile./Syri Vision/