Gjakova
Shkronjat

Këta qytetarë kanë ardhur që të vizitohen tek mjekët amerikanë të cilët kanë ardhur në Gjakovëdhe po kryejnë sherbime falas. Ky është një projekt i realizuar në mes të “Operacionit Shpresë e Ripërtërirë” nga SHBA, komunës së Gjakovës gjegjësisht drejtorisë për shëndetësi dhe mirëqenie sociale dhe bashkëisë ungjillore “Kisha Rilindja eKosovës” në Gjakovë.

Stafi i mjekëve nga SHBA-të është i përbërë nga  pesë mjek të përgjithshëm, dy dentist dhe një oftamolog. Përveq mjekëve nga Amerika të pranishëmgjatës vizitës mjekësore ishte  ishin edhe infermierët nga Gjakova. Me këtë rast për të parë nga afër shërbimin mjekësor edhi drejtoresha e shëndetësisë dhe mirëqenies sociale, Adelina Shehu- Kola e cila ftoj të gjithë qytetarët që të shftytëzojnë këtë mundësi.

Nga ana tjetër mjekët amerikanë thanë se qytetarët gëzojnë shëndet të mirë dhe ne dëshirojmë që të vijmë përsëri këtu.

Keta njerëz që janë duke pritur këtu janë të mrekullueshëm dhe ne kemi ndihmuar shumë njerëz. Qytetarët janë shumë të gëzuar dhe kemi kënaqësijnë të punojmë me ta. Doja të thoja se situata shëndetësore e tyre është shumë e mirëKemi pasur pacienteë tek dentisti dhe oftamologu. Mirëpo shumicën e rasteve mjekët tanë janë duke punuar në raste të përgjithshme. Ne mendojme që mjekët dhe infermierët në Kosovë janë sumë të mirë. Nëse me pyetni se a do të vini përsëri, them po. Sepse ne kemi ardhur nga një vend shumë I largët por këtu ka njerëzit na kanë pritur dhe kanë reaguar sumë mirë. Ne këtë punë e bëjmë kudo në botë, këtë vit kemi qenë në Ukrainë, Afrikë, dhe Kosovë, ndërsa në vitin tjetër do të shkojmë në Meksikë, Hugandë, Peru dhe vende të tjera.

Të kënaqur me shërbimin mjekësor u shprehën qytetarët.

Përveq vizitës mjekësore që e ofrojnë falas mjekët amerikanë, ata po u japin edhe barna të cilat ju nevojiten qytetarëve. Përndryshe ky projekt ka filluar dje dhe do të zgjat deri të premten dhe vizitat bëhen nga ora 9:30 deri 18:00./TV Syri Vision/