Gjakova
Shkronjat

Në prani të faniljarëve, mësimdhënësve, nxënësve dhe dashamirëve të fjalës së shkruar ,u bë promovimi I librit  “Vargje të buzëqeshura” I shkruar nga nxënësi I shkollës fillore “Zekeria Rexha”, Olti Saraçi.

Ky libër përbëhet nga poezi me tema të ndryshme, ese të shkurtëra, tregime si dhe ushëprshkrime, përmes të cilave  Olti ka sjellur botën e tij të brendshme fëmijërore.

Redaktorja e librit Mevlyde Mezini-Saraçi e cila njëherit është edhe gjyshja e Oltit tha se është nderë kur tri gjenrata të kësaj familje janë dashamirë të fjalës së shkruar.

Ky botim I autorit të ri Olti Sracit u vkersua edhe nga shkrimtari Muhamet Rogova.

Fjalë miradije për librin “Vargje të buzëqeshura” patën edhe poet e shkrimtar të tjerë të cilët thanë se bashkëmoshatarët e Oltit duhet të frymzohen nga ky libër dhe të marrin guximin prej poeti që të mos I mbyllin shkrimet e tyre në fletore por ti nxjerrin në botime të veqanta./TV Syri Vision/