Gjakova
Shkronjat

E mbijetuara e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë 1999  Vasfije Krasniqi vizitoi gratë përfituese të shërbimeve të organizatës medika kosova.

Drejtoresha ekzekutive  e kësaj organizate Veprore Shehu pasi iu uroi mirëseardhje vasfijes dhe vëllait të saj u tha atyre se deri në vitin 2015 afër 150 gra të dhunara I kanë marrë shërbimet këtu .ndërsa vjet janë shtuar edhe 47 raste të tjera.

Ajo është gruaja e parë shqiptare në Kosovë e dhunuar seksualisht që ka dalë hapur për të folur mbi dhunën seksuale të ushtruar mbi të nga paraushtarakët serbë gjatë konfliktit. Ajo na tha se nuk është në gjendje të pononcohet pasi është e lodhur nga aktivitetet por ishte vëllai I saj ai I cili foli për rastin e mortës.

Ai foli edhe për themelimin shoqatën ‘Drejtësi për të Gjithë’ e cila është themeluar me nismën e vasfijes.

Vasfija ra viktimë e dhunës seksuale në moshën 16 vjeçare ndërtsa sot ajo I inkurajon gratë që ti shplosin përjetimet publikisht./TV SYRI VISION/