Gjakova
Shkronjat

Për të përkujtuar 20 vjetorin e rënies heroike dhe sakrificen sublime të  dëshmorit Asllan Dinaj u organizua Akademi Përkujtimore në Gjakovë.

Flijimi I tij që në një moshë të re morri armët për të iu bashkuar ushtrisë Çlirimtare të Kosovës u dekorua me titullin Heroi i Kosovës me urdhëresë të presidentit Hashim Thaqi

E  Nikoqir i kësaj akademie ishte edhe kryetari i komunë së Gjakovës Ardian Gjini.Fjalët nuk kursyen as të tjerët të cilët kishin pasur rastin ta njihnin nga afër personalitetin , trimërinë dhe gadishmërinë e Asllanit për ta mbrojtur atëdheun

 

Me një fjalë rasti u shpreh edhe Përfaqësuesi ifamiljarëve të dëshmorëve  

Ndërsa një ndër shprehjet që e motra e tij kishte shkruar për të ishte  Jeto në parajs ashtu sic na le neve në paqe .E vëllau I tij Luani falenderoi të gjithë ata që nuk reshtën së ndaluri për sakrificën e Asllanit.

Me një program të pasur artistik u mbyll kjo akademi përkujtimore./TV SYRI VISION/