Lidhja Demokratike e Kosovës dega në Gjakovë, në mesnatë hapi fushatën për zgjedhjet lokale 2017. Në hapjen zyrtare të fushatës zgjedhore të pranishëm ishin kandidatët për asamble komunale, strukturat udhëheqëse të degës së LDK-së, si dhe simpatizantë.

Artikulli i plotë: Dega e LDK-së në Gjakovë hap fushatën për zgjedhjet 2017 (Video)

Sot panelistë në debatin e organizuar nga Kolegji “Universum” ishin zyrtarë nga Sektori i Komunikacionit në Kuvendin Komunal të Gjakovës, Trafiku Rajonal në Stacionin Policor, si dhe eksperti i aksidenteve rrugore, Blend Parashumti.

Artikulli i plotë: Në Kolegjin "Universum" diskutohet për sigurinë në trafikun rrugor në Gjakovë (Video)

Është mbajtur mbledhja e fundit për këtë vit e komitetit për komunitete në kuvendin komunal të Gjakovës. Kryesuesja e këtij komiteti Elvane Qorri fillimisht falënderoj të gjithë anëtarët për kontributin e tyre përgjatë periudhës 4 vjeqare si dhe tha se shumica e kërkesave nga komunitetet Romë Ashkali dhe Egjiptian kanë hasur në mirëkuptim dhe mbështetje nga komuna e Gjakovës.

Artikulli i plotë: Komiteti për Komunitete mban mbledhjen e fundit për vitin 2017 (Video)

Ka dy ditë qënë komunën e Gjakovës janë duke u inspektuar projektet infrastrukturore të cilat janë në vazhdën e punimeve dhe ato që kanë përfunduar në ditët e fundit. Nënkryetari i komunëS së Gjakovës Armend Vokshi së bashku me drejtoreshën e shërbimeve publike Kaltrina Biblekaj dolën në teren për të parë nga afër se si po ecën procedura e këtyre punimeve.

Artikulli i plotë: Inspektohen projektet infrastrukturore në komunën e Gjakovës nga nëkryetari Vokshi dhe drejtoresha...

Një javë më parë Organizata “George Williams Youth Association” në Kosovë, para zyrtarë komunalë të Junikut, paraqitën rezultet e projektit njëvjecar “Community Leadership”.

Artikulli i plotë: Përmbyllet projekti dyvjeçar "Krijimi i hapësirës së sigurtë për të rinjtë" (Video)

Sot në fshatin Novosellë të Epërme është bërë përurimi i qendrës grumbulluese të qumështit. Komuna e Gjakovës përmes investimeve kapitale të drejtorisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimi Rural ka investuar në ndërtimin e kësaj qendre në vlerë prej 15 mijë e 588 euro. 

Artikulli i plotë: Përurohet qendra grumbulluese e qumështit në fshatin Novosellë të Epërme (Video)

Pas aktiviteteve të shumta që u organizuan nga ana e OJQ “Roma in Action” në kuadër të projektit “ Youth Changers – Be like me “ , e që si qëllim kishin ngritjen e vetëdijes tek të rinjët dhe promovimin e pozitës së të rinjve të komuniteteve romë, ashkali dhe egjiptianë në komunën e Gjakovës , me synim për të qenë një mekanizëm aktiv në ndryshimin e situatës në komunitet , sot në asamblen e Komunës së Gjakovës është mbajtur tryezë diskutimi me temën "Të drejtat e njeriut dhe mënyra e raportimit të diskriminimit në institucionet gjegjëse”.

Në kuadër të projektit “ Youth Changers – Be like me “, Organizata joqeveritare “Roma in Action” sot mbajti takimin përmbyllës të aktiviteteve të cilat kishin për qëllim vetëdijësimin e të rinjëve të komuniteteve romë ashkali dhe egjiptianë në komunën e Gjakovës.

 “Të drejtat e njeriut dhe mënyra e raportimit të diskriminimit në institucionet gjegjëse”, ishte tema e cila u diskutua nga panelistët përmes këndveshtirimit të institucionit që përfaqësuan.

 Ky projekt po implementohët nga OJQ “Roma in Action” në kuadër të grantëve të vogla të Nismës së të rinjëve për të Drejtat e njeriut – Kosovë si pjesë e projektit “Rinija për drejtësi” , ndërsa projekti “Rinja për drejtësi “ është pjesë e projektit “Kërko Drejtësi” dhe i cili program financohet nga Departamenti i shtetit Amerikan dhe implementohet nga National Center for State Courts për të mbështetur zhvillimin e fuqishëm të kërkesës për drejtësi në Kosovë. /TV Syri Vision/

Nënkryetari i komunës së Gjakovës, Armend Vokshi, përfaqësuesi nga USAID-i, William Trigg, dhe drejtori i gjimnazit Hajdar Dushi, Bedri Cahani, sot kanë nënshkruar një memorandum bashkëpunimi.

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës nënshkruan memorandum bashkëpunimi më USAID-in për sektorin e arsimit (Video)

Fitnete Hasani nga komuna e Gjakovës, ka disa vite që vuan nga sëmundja e kancerit të gjirit. Sot ajo i lutet atyre që kanë mundësi, që ta ndihmojnë me mjete fiannciare për trajtimin e sëmundjes.

Artikulli i plotë: Fitnete Hasani vuan nga kanceri i gjirit, ka nevojë për ndihmë ! (Video)

Komiteti Olimpik i Kosovës në bashkëpunim me drejtorinë për Kulturë, Rini dhe Sport të komunës së Gjakovës, kanë organizuar sot ‘Panairin e Sportit’. Me këtë rast, në shenjë të masivizimit të sportit në përgjithësi, janë demonstruar sportet e ndryshme të të gjitha klubeve në komunën e Gjakovës.

Artikulli i plotë: U mbajt edicioni i 3-të i panairit të sportit në Gjakovë (Video)

Krist Gjoka, komandant i Stacionit Policor të Gjakovës ka thënë për Indeksonline se dyshohet se ka viktima, mirëpo për numrin e tyre ende nuk ka informacione.

“Të gjitha njësitet përkatëse policore kanë dalë në vendin e aksident dhe janë duke u marrë me rastin”, ka thënë Gjoka. 

--------

Një aksident i rëndë trafiku mes dy veturave ka ndodhur në rrugën Gjakovë-Prishtinë, në fshatin Kramavik.

Siç shihet në fotot e siguruara nga Indeksonline aksidenti është tejet i rëndë dhe dyshohet se ka të vdekur.

Indeksonline është duke tentuar të bie në kontakt me zyrtarët policor për të marr më shumë informacione rreth këtij aksidenti./Indeksonline/

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing