Tashmë qytetarët e komunës së Gjakovës kanë mundësinë që të bëjnë treg në lokacionin më të ri të tregut të madh i cili është në dalje të qytetit të Gjakovës. Tregu i madh ka hapësirë rreth 9 mijë metra katrorë dhe ofron kushte më të mira për tregtimin e produkteve të ndryshme, si për qytetarë poashtu edhe për prodhues bujqësorë  kështu thonë tregtarët.

Artikulli i plotë: Gjakovë, tregu i madh me loakcion të ri, mbyllet ai tek ish-kazermat (Video)

Gjendja aktuale politike, e cila po dominon në Kosovë është jashtëzakonisht e dëmshme për ekonomin e vendit dhe për popullin Kosovar, e poashtu pasojat e saj nuk do të jenë vetëm një ose dy vitet e ardhshme, por dhe më shumë. Kështu vlerësojnë qytetarët e komunës së Gjakovës të cilët thanë se zgjidhja e vetme për të dalur nga kjo situatë janë zgjedhjet e jashtëzakonshme.

Artikulli i plotë: Qytetarët e komunës së Gjakovës të pakënaqur me gjendjen politike në vend (Video)

Është bërë pajtimi në mes të dy familjeve, asaj Thaqi nga fshati  Damjan si dhe Selmani nga fshati Botushë. Gjyshi Mustafë Thaqi ia shtriu dorën e pajtimit dhe ia fali gjakun e mbesës së tij familjes Selmani. Ceremonia e faljes së gjakut u bë në Xhaminë e fshatit Lipovec ku të pranishëm ishin klerik fetarë, familjarë të dy palëve si dhe qytetarë.

Artikulli i plotë: Familja Thaqi ia falë gjakun e mbesës familjes Selmani (Video)

Komuna e Gjakovë ka bërë rishikimin dhe vlerësimin  e përfituesve të banesave sociale. Por kjo ka bërë që shumë prej tyre të mos u vazhdohet kontrata e banimit aty. Për këtë qëllim sot disa familjarë protestuan para objektit të komunës.

Artikulli i plotë: Përfituesit e deritanishëm të banesave sociale të pakënaqur me listën përfundimtare (Video)

Qytetarët e komunës së Gjakovës kanë mundësi të përfitojnë edhe pak ditë nga Ligji për faljen e Borxheve për ndërmarrjet publike. Me këtë rast kompania rajonale e ujësjellësit “Radoniqi” fto të gjithë konsumatorët që të përfitojnë nga ky ligj. Sipas zyrtarëve të kësaj kompanie mbi 7 mijë persona kanë hyrë në këtë procedurë, ndërsa kjo kompani deri më tani ka falur mbi 2 milionë euro borxhe. 

Artikulli i plotë: K.R.U “Radoniqi” fal mbi 2 milionë euro borxhe (Video)

Bujqësia është njëra ndër veprimtaritë me të cilat mirren banorët të rajoneve të ndryshme të komunës së Gjakovës. Mjedër, Fasul, Misër janë disa nga kulturat bujqësore të cilat femeri Arben Komani nga fshati  Zhub i komunës së Gjakovës i ka të mbjellura në një hapësirë prej 3 hektarë tokë.

Artikulli i plotë: Arben Komani kultivues i kulturave të ndryshme bujqësore (Video)

Ky monument i trashëgimisë kulturore të Kosovës, i njohur si Mejtepe Ryzhdijes i cili ndodhet në Gjakovë, është vetëm një nga objektet që paraqet shembullin e trashëgëmisë së përbashkët kulturore të Kosovës dhe Turqisë.

Artikulli i plotë: TIKA investon në monumentin e trashëgimisë kulturore "Mejtepe Ryzhdije" (Video)

Në 19 vjetorin e rënies me homazhe dhe nderime të larta janë kujtuar sot dëshmorët Elton Zherka dhe Përmet Vula. Zyrtarë të lartë komunal kanë bërë homazhe për të kujtuar saktificën e  tyre.

Artikulli i plotë: Kujtohen në 19-të vjetorin e rënies dëshmorët Elton Zherka dhe Përmet Vula (Video)

Për herë të parë në komunën e Gjakovës u mbajt “Akademia e Biznesit VII” e cila u organizua nga Banka TEB. Në këtë eveniment morën pjesë biznese të shumta lokale të qytetit të Gjakovës. Kjo akademi kishte për qëllim shprëndarjen e praktikave bashkohore të të bërit biznes dhe ngritjen e kapaciteteve.

Artikulli i plotë: “Akademia e Biznesit VII” mblodhi rreth 100 biznese lokale të Gjakovës (Video)

Me rastin e përvjetorit të 19-të të rënies heroike të dëshmorit të kombit Hasan Osmani në fshatin Nivokaz të komunës së Gjakovës sot u bë zbulimi i bustit të këtij dëshmori si dhe u bënë homazhe nga familjarë, miq dhe bashkëluftëtarë në nderim të jetës dhe veprës së tij. 

Artikulli i plotë: Zbulohet busti i dëshmorit Hasan Osmani në 19-të vjetorin e rënies së tij heroike (Video)

Pas shumë përpjekjeve që ka bërë komuna e Gjakovës , gjegjësisht drejtoria për kulturë rini dhe sport është arritur që të ipet në shfrytëzim hapësira e Pallatit të Kulturës, përkatësisht vendi ku për shumë vite ka qenë kafiteria “Scorpion”.

Artikulli i plotë: Kinemaja ipet në shfytëzim, Tabhane ende pa ofertues (Video)

Drejtoria komunale e Shërbimeve Publike në Gjakovë këto ditë ka ndërmarrë një aksion për përmirësimin e situatës rreth sinjalizimit horizontal në rrugët e qytetit. Po bëhet rivendosja e vendkalimit të këmbësorëve, si dhe përmirësimi i shënjave të komunikacionit.

Artikulli i plotë: Gjakovë, po punohet në riparimin e sinjalizimit horizontal në rrugët e qytetit (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing