Në mesditen e sotme kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini ka qëndruar për vizitë në fshatin Kusar. Me c’rast u prit nga banorët e kësaj ane. Qëllimi i kësaj vizite ishte fillimi i punimeve për ndërtimin e shtigjeve që qojnë tek kompleksi i shpellave në Kusar.

Artikulli i plotë: Filluan punimet për rregullimin e shtigjeve që qojnë në shpellat e fshatit Kusar (Video)

Me 20 mars të këtij viti është bërë hapja zyrtare e garës “Për Gjakovë të pastër” e cila është paraparë të zgjasë deri me 5 qershor.Përgjatë kësaj periudhe kohore të gjithë akterët relevantë, organizata joqeveritare, shoqëria civile, nxënësit dhe qytetarët e Gjakovës kanë pasur mundësinë që të kontribojnë për të krijuar një ambient sa më të pastër në shkolla, lagje dhe gjithë qytetin  në përgjithësi.

Artikulli i plotë: Ja cili është angazhimi i shkollave në garen për Gjakovë të pastër (Video)

Në Gjakovë sot janë shpërndarë pako ushqimore për 100 familje të cilat jetojnë në gjendje të rëndë socio-ekonomike.Këto pako u ndanë nga shoqata humanitare dhe bamirëse “Bereqeti” në bashkëpunim me shoqatën Khalife nga Emiratet e Bashkuara.

Artikulli i plotë: Ndihmohen 100 familje skamnore me pako ushqimore (Video)

Si kjo kamerë e sigurisë e cila është e vendosur në qendër të qytetit të Gjakovës dhe në pjesë të tjera, të tilla do të ketë edhe në lokacione të ndryshme. Së shpejti në disa lagje dhe hapësira publike do të  vendosen edhe 52 kamera të sigurisë. Këto do të ndikojnë në rritjen e sigurisë dhe mirëmbajtjen apo kujdesin ndaj mjedisit. Kështu ka thënë drejtori për punë të përgjithshme administrative Flamur Fetahaj.

Përveq projekteve Fetahaj tregoj se viti 2018 për drejtorinë e administratës ka qenë i suksesshëem, kjo për faktin se sipas tij janë rritur të hyrat për 23% më shumë.

Drejtoria për punë të përgjithshme administrative do të vazhdon edhe këtë vit me realizmin e projekteve të cilat janë të mirë të qytetarëve të komunës së Gjakovës./ TV Syri Vision/

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Muzeve, që këtë vit fokusohet në rolet e reja të muzeve si aktorë aktivë në komunitetet e tyre, muzeu etnografik i Gjakovës kësaj radhe e shënoj këtë ditë pak më ndryshe se vitet e tjera.

Artikulli i plotë: Në takimin ndermuzeal kërkohet përmirësimi i gjendjës aktuale të muzeve të Kosovës (Video)

Afër 280 nxënës të shkollave të komunës së Gjakovës të cilët janë të lindur në vitin e shpalljes së Pavarësisë së Kosovës u bënë pjesë e aktivitetit për shënimin e “Ditës Olimpike 2019”.

Artikulli i plotë: 280 fëmijë shënojnë “Diten Olimpike 2019” në Gjakovë (Video)

Emisioni i fundit ‘Drejtësia në Kosovë’ ka transmetuar një hulumtim se si një biznesmen nga Gjakova pretendon se Hasan Beqa, vëllai i deputetit të PDK-së Hajdar Beqa, i ka kërkuar aksione në kompani për t’i hapur rrugë marrjes së një kontrate nga komuna e Gjakovës. Në këtë emision thuhet se biznismeni Hajdar Podrimja i cili është përfaqësues i kompanisë ‘Gjakova Reciklim’, në vitin 2017 e kishte fituar ankandin për reciklimin e mbeturinave ndërsa në fund qeverisjes së re të Gjakovës i kishte mbetur vetëm nënshkrimi i kontratës.

Artikulli i plotë: Reagohet për marrëveshjen e biznismenëve Beqa-Podrimja për ankandin për reciklimin e mbeturinave...

Në njëzet vjetorin e rënies së dëshmorit Rexhep Tafa u bënë homazhe dhe u vendosen kurora me lule pranë varrit të dëshmorit në fshatin Bec. Në nderim të vepres heroike të tij u mbajt edhe një akademi pëkujtimore me ç’rast dëshmorit Tafa iu bë edhe dekretimi me titullin “Hero i Kosovës”.

Artikulli i plotë: Në 20 vjetorin e rënies dëshmori Rexhep Tafa dekorohet me urdhërin “Hero i Kosovës" (Video)

Komiteti për Politikë dhe Financa i Komunës së Gjakovës ka mbajtur mbledhjen e pestë të rregullt për këtë vit. Pas miratimit të rendit të ditës të propozuar nga kryesuesi Anton Shala, në këtë mbledhje është vendosur që shqyrtimi i kërkesave për miratimin e Planit Lokal për Veprim në Mjedis dhe Planin Lokal për Veprim në Biodiversitet të shtyhet për një takim tjetër pasi nga anëtarët e KPF-së është kërkuar që në këtë plan të ketë edhe plotësime të tjera.

Artikulli i plotë: Mbahet mbledhja e pestë për këtë vit e Komitetit për Politikë dhe Financa (Video)

Në pasditen e sotme banorët e rajonit të hasit, konkretisht të fshatit Lipovec kanë pritur për vizitë kryetarin e komunës së Gjakovës Ardian Gjinin dhe bashkëpunëtorët tjerë komunal.

Artikulli i plotë: Filluan punimet për asfltimin e disa rrugëve në fshatin Lipovec (Video)

Sipas zyrtarëve në Drejtorinë e Bujqësisë, Pylltarisë, dhe Zhvillimit Rural në Gjakovë, këtë vit në komunën tonë janë mbjellur gjithsej 4 mijë hektarë grurë, ndërsa sa I përket mbjelljeve pranverore janë mbjellur 750 hektare perime.

Artikulli i plotë: Në Gjakovë këtë vit janë mbjellur 750 ha me perime dhe 4000 ha me grurë (Video)

Mbrëmë pas reshjeve të shiut ka pasur vershime në disa lagje në qytetin e Gjakovës. Si pasojë e kësaj janë shfaqur probleme në sistemin e kanalizmit, ku në podrumet e disa shtëpive kanë dalur në sipërfaqe ujërat e zeza.

Artikulli i plotë: Shiu bllokon kanalizimet në disa lagje të Gjakovës, podrumet e shtëpive mbushen me ujëra të zeza...

Drejtoria për Punë të Përgjithshme Administrative në Komunën e Gjakovës do të vazhdon edhe këtë vit me realizmin e projekteve që janë strategji e politikave të reja.

Artikulli i plotë: Drejtoria e Administratës Përgjithshme me sfida e plane të ndryshme për këtë vit (Video)

Sot filluan punimet për ndërtimin dhe asfaltimin e rrugës  në fshatin Babaj I Bokës. Përveq banorëve i pranishëm ishte edhe kryetari I komunës Ardian Gjini I shoqëruar nga bashkëpunëtorët.

Artikulli i plotë: Filluan punimet për rregullimin e rrugëve në fshatërat Nivokaz dhe Babaj të Bokës (Video)

Vetëm 9 kilometra e ndajnë fshatin Kusar nga qyteti I Gjakovës. Një vendbanim kodrinoro-malor që shtrihet rrëzë maleve të Pashtrikut. Ajo që e karakterizon fshatin Kusar dhe fshatërat tjerë përreth është bukuria natyrore.

Artikulli i plotë: Banorët protestojnë për mbrojtjen e natyrës , kundër ndërtimit të gurthyesit në afërsi të shpellës...

Për herë të parë në Kosovë e pikërisht në qytetin e Gjakovës ka qëndruar për vizitë nobelisti për paqe Ernesto Kahan. Me dëshirën e tij si dhe me ftesën e  klubit letrar “Gjon Nikollë Kazazi” vendosi që në këtë qytet të promovojë librin me poezi “Pakti im Testament”.

Artikulli i plotë: Nobelisti për paqe në botë Ernesto Kahan promovon librin në Gjakovë (Video)

Përgatitja e CV-së është një nga elementet e trajnimit për zhvillimin e shkathtësive të buta të cilën po e mësojnë nxënësit e shkollës së mesme teknike “Nexhmedin Nixha”. E gjithë kjo po realizohet në kuadër të trajnimeve që po i ofron qendra për karrierë. Sipas trajnerëve  kjo qendër po ju ofron nxënësve mundësitë për të fituar njohuri, aftësi dhe përvojën e duhur për të identifikuar  dhe shqyrtuar alternativat në tregun e punës dhe për të pasur sukses në shoqëri.

Artikulli i plotë: Qendra për Karrierë po vazhdon me sukses trajnimet e nxënësve (Video)

Komuna e Gjakovës, përkatësisht Drejtoria e Zhvillimit ekonomik ka hapur konkursin e aplikimit për grante të bizneseve, në kuadër të programit “Fondi zhvillimor për ndërmarrje mikro, të vogla, dhe të mesme”.

Artikulli i plotë: Hapet aplikimi për grante të bizneseve në Gjakovë (Video)

Që nga fillimi i vitit e deri më sot, zjarrëfikësit në Gjakovë kanë intervenuar në 386 raste, prej tyre 282 kanë qenë raste të shuarjes së zjarrit.

Artikulli i plotë: Gashi: Në periudhën janar-prill të këtij viti zjarrëfikësat në Gjakovë kanë intervenuar në 386...

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing