Tashmë qytetarët e komunës së Gjakovës kanë mundësinë që të bëjnë treg në lokacionin më të ri të tregut të madh i cili është në dalje të qytetit të Gjakovës. Tregu i madh ka hapësirë rreth 9 mijë metra katrorë dhe ofron kushte më të mira për tregtimin e produkteve të ndryshme, si për qytetarë poashtu edhe për prodhues bujqësorë  kështu thonë tregtarët.

Artikulli i plotë: Gjakovë, tregu i madh me loakcion të ri, mbyllet ai tek ish-kazermat (Video)

Gjendja aktuale politike, e cila po dominon në Kosovë është jashtëzakonisht e dëmshme për ekonomin e vendit dhe për popullin Kosovar, e poashtu pasojat e saj nuk do të jenë vetëm një ose dy vitet e ardhshme, por dhe më shumë. Kështu vlerësojnë qytetarët e komunës së Gjakovës të cilët thanë se zgjidhja e vetme për të dalur nga kjo situatë janë zgjedhjet e jashtëzakonshme.

Artikulli i plotë: Qytetarët e komunës së Gjakovës të pakënaqur me gjendjen politike në vend (Video)

Nga 4 shtatori i këtij viti, komuna e Gjakovës do të mbajë serinë e dëgjimeve buxhetore me qytetarë të të gjitha rajoneve të kësaj komune.

Në njoftimin e komunës thuhet se të gjitha këto dëgjime do të organizohen konform Ligjit Mbi Menaxhimin e Financave Publike si dhe Qarkoreve Buxhetore 2018/01/02, të lëshuara nga Ministria e Financave. Përmes këtij njoftimi, komuna fton të gjithë qytetarëve t’I përgjigjen debateve, sepse përmes tyre shqyrtohen kërkesat dhe prioritete e investimeve, gjatë planifikimit të buxhetit. Këto debate do të zgjasin deri më 11 shtator./Tv Syri Vision/

 

 

Komuna e Gjakovës, më 11 shtator të këtij viti, do të organizojë debat publik me qytetarët e kësaj komune, për t’i informuar në lidhje me plotësim/ndryshimin e vendimit për miratimin e statutit të Teatrit të Qytetit të Gjakovës, për ndërrimin e emrit të këtij teatri nga “Teatri i Qytetit të Gjakovës” në Teatri i Qytetit të Gjakovës-Hadi Shehu.

Komuna përmes një njoftimi informon se kopja fizike mund të sigurohet cdo ditë pune, në zyrën e kryesuesit të Kuvendit, apo në qendrën për informin në objektin e këtij institucioni local. Në këtë njoftim gthuhet se , ky takim me të gjithë të interesuarit mbahet më 11 shtator 2017, nga ora 11:00 në sallën e madhe të Kuvendit Komunal në Gjakovë./Tv Syri Vision/

Qytetarët e komunës së Gjakovës kanë mundësi të përfitojnë edhe pak ditë nga Ligji për faljen e Borxheve për ndërmarrjet publike. Me këtë rast kompania rajonale e ujësjellësit “Radoniqi” fto të gjithë konsumatorët që të përfitojnë nga ky ligj. Sipas zyrtarëve të kësaj kompanie mbi 7 mijë persona kanë hyrë në këtë procedurë, ndërsa kjo kompani deri më tani ka falur mbi 2 milionë euro borxhe. 

Artikulli i plotë: K.R.U “Radoniqi” fal mbi 2 milionë euro borxhe (Video)

Një aksident i rëndë ka ndodhur në orët e pasditës së djeshme në bjeshkët e Deçanit, me ç’rast kanë humbur jetën dy persona dhe katër të tjerë janë lënduar. Lajmin e ka konfirmuar Drejtoria e Policisë Rajoanle në Pejë,  sipas të dhënave preliminare dyshohet se aksidenti ka ndodhur deri sa ngasësi i veturës ishte duke qarkulluar në rrugët malore dhe në këtë rast i njëjti ka dalë jashtë rrugës dhe ka rënë në humnerë. Viktima të këtij aksidenti janë: G.N 43 vjeqar dhe A.N 16 vjeqare derisa sipas tyre, viktima me inicialet G.N ka ndërruar jetë ne vendin e ngjarjes ndërsa viktima e dytë A.N ka ndërruar jetë në Spitalin Rajonal në Pejë.

Artikulli i plotë: Aksident i rëndë në bjeshkët e Deçanit, dy të vdekur dhe katër të lënduar (Video)

Sot u vu gurëthemeli për ndërtimin e  qendrës grumbulluese të mjaltës në Brekoc të komunës së Gjakovës. Kjo qendrër ka një sipërfaqe prej 125 m2 në të cilen përfshihet edhe hapësira trajnuese. Pjesë e këtij projekti është edhe funksionalizimi i saj me pajisjet adekuate profesionale për bletari. Ky investim kap vleren prej 50 mijë Euro dhe do të jetë në shfrytëzim të bletarëve të komunës së Gjakovës. 

Artikulli i plotë: Vihet gurthemeli për ndërtimin e qendrës grumbulluese të mjaltit (Video)

Ky monument i trashëgimisë kulturore të Kosovës, i njohur si Mejtepe Ryzhdijes i cili ndodhet në Gjakovë, është vetëm një nga objektet që paraqet shembullin e trashëgëmisë së përbashkët kulturore të Kosovës dhe Turqisë.

Artikulli i plotë: TIKA investon në monumentin e trashëgimisë kulturore "Mejtepe Ryzhdije" (Video)

Sot në aeroportin e Gjakovës është bërë realizimi i ushtrimit fushor “Mascal 2017” i cili është projektuar sipas skenarit “Rrëzimi i aeroplanit komercial në Kosovë” ku ishin parashikuar viktima dhe lëndime në masë të udhëtarëve dhe akuipazhit. E gjithë kjo është organizuar nga Agjensioni për Menaxhimin e Emergjencave me mandat koordinues qeveritar pjesë e të cilës ishte edhe komuna e Gjakovës me njësitë  e saja si reagues të parë në incident që ishin : policia, zjarrëfikësit dhe sherbimet medicinale. Ky ushtrim u mbështet dhe u vlerësua nga KFOR-i si dhe institucionet vendore dhe ato ndërkombëtare.

Artikulli i plotë: Në aeroportin e Gjakovës u mbajt ushtrimi fushor “Mascal 2017 ” (Video)

Për herë të parë në komunën e Gjakovës u mbajt “Akademia e Biznesit VII” e cila u organizua nga Banka TEB. Në këtë eveniment morën pjesë biznese të shumta lokale të qytetit të Gjakovës. Kjo akademi kishte për qëllim shprëndarjen e praktikave bashkohore të të bërit biznes dhe ngritjen e kapaciteteve.

Artikulli i plotë: “Akademia e Biznesit VII” mblodhi rreth 100 biznese lokale të Gjakovës (Video)

Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Radoniqi” është shpallur si kompania me përformancën më të mirë npër ujë në Republikën e Kosovës.Këtë vlerësim e ka bërë Zyra Rregullative për Ujësjellës dhe Kanalizim. 

Artikulli i plotë: KRU “Radoniqi” për herë të katër kompania me performancën më të mirë për ujë në Kosovë (Video)

Çiklistë të vegjël gjakovar si dhe ata të klubit “Gjakova 137” u bënë pjesë e aktivitetit “zhvillimi i shkathtësive fizike dhe psiqike” i cili u mbajt në Gjakovë.Në këtë aktivitete i pranishëm ishte instruktori i çiklizmit  Françesko Galo nga Italia i cili solli përvojat italiane tek fëmijët gjakovar. Përveq argëtmin fëmijët patën mundësinë që të zhvillojnë edhe gara.

Artikulli i plotë: 26 adhurues të çiklizmit zhvillojnë shkathtësi fizike dhe psiqike me instruktorin italian...

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing