Qendra Rajonale per Aftësim Profesional në komunën e  Gjakovës sot zyrtarisht ka bërë lansimin e projektit “Punësimi i të rinjëve në Kosovë”.Në tërë Republikën e Kosovës do të jenë 50 grante ndërsa vlera maksimale e mbështetjes do të 4 mijë euro dhe në secilën qendër do të jenë  22 vijues  të aftësimit profesional “Filloni me biznesin tuaj”.

Artikulli i plotë: Gjakovë, QRAP hap zyrtarisht aplikimin e projektit “Punësimi i të rinjëve” (Video)

Notari i klubit “Vëllaznimi”, Granit Godeni ka fituar katër medalje të arta në kampionatin individual të Kosovës që është mbajtur në Durrës të Shqipërisë. Ai ishte përfaqësuesi i vetëm i klubit gjakovar i cili arriti të jetë më i miri në disiplina të ndryshme si shpinë, krol, stil të përzier etj.

Artikulli i plotë: Notari i K.N “Vëllaznimi”, Granit Godeni më i miri në garat e kampionatit të Kosovës (Video)

Olta, banore e kësaj lagjeje, tashmë ka një vend të përshtatshëm për të vozitur bicikletën e saj. Ajo thotë se para rregullimit të këtij sheshi, i cili ndodhet në rrugën “Beqir Kastrati” në komunën e Gjakovës, ajo dhe fëmijët e tjerë të cilët banojnë këtu, nuk kishin një hapësirë të tillë ku mund të kalonin kohën e lirë.

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës me Demosin investojnë 110 mijë euro për ndërtimin e sheshit "Beqir Kastrati"...

Në kuadër të investimeve kapitale, në komunën e Gjakovës  janë duke u realizuar projekte të shumta infrastrukturore. Në lagje të ndryshme të qytetit disa rrugë kanë përfunduar,  ndërsa ka edhe të tjera ku janë në punim e sipër apo pritet të nisin këto ditë. Ndërsa një rrugë tjetër e cila iu shtua infrastrukturës së përgjithshme rrugore në komunën e Gjakovës është rruga “Muharrem Domi” e cila lidh qytetin me kodrën e çabratit.

Artikulli i plotë: Finalizohet projekti i rrugës “Muharrem Domi” (Video)

Kjo është hapësira ku për momentin zhvillon aktivitete të ndryshme organizata “Handikos” në Gjakovë. Por shumë shpejt, kushtet e punës për punojësit, por edhe ata që janë anëtarë të saj, do të përmirësohen. Kjo pasi nga dita e sotme, kanë filluar punimet për ndërtimin e objektit të ri, i cili i dedikohet kësaj organizate.

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës dhe "Save the Children" investojnë në objektin e ri të "Handikos-it" (Video)

Nga 31 maji i këtij viti, qytetarët e komunës së Gjakovës kanë një adresë tjetër për paisje me dokumente dhe regjistrim të automjeteve.

Artikulli i plotë: Drejtoria për regjistrimin e automjeteve dhe paisje me dokumente në Gjakovë me objekt të ri (Video)

Është java e dytë e kampit veror në hapësirën krijuese “BONEVET”. Për dallim prej javës së parë ku pjesëmarrësit në kamp mësuan rreth natyrës dhe teknologjisë, gjatë kësaj jave ata do të mësojnë se si të ndërtojnë instrumentin e tyre muzikor.

Artikulli i plotë: Në kampin veror në BONEVET, fëmijët mësojnë të ndërtojnë instrumente muzikore (Video)

Studentë të muzikës nga vende të ndryshme të Evropës, kanë ardhur në qytetin e Gjakovës. Për dy javë me radhë, ata do të bëhen pjesë e aktiviteteve të ndryshme, të gjitha këto në kuadër të Akademisë Verore të Muzikës Evropiane.

Artikulli i plotë: Akademia Verore e Muzikës Evropiane hapet zyrtarisht në Gjakovë (Video)

Qytetarët e komunës së Gjakovës kanë zgjedhur bregdetin shqiptarë që të kalojnë pushimet e tyre verore. Arsyeja që ata e preferojnë bregdetin e Shqipërisë janë qmimet janë më të volishtme dhe bukuritë natyrore.

Artikulli i plotë: Qytetarët e komunës së Gjakovës preferojnë që pushimet verore ti kalojnë në bregdetin shqiptar...

Kosova u bë me një automjet i cili liron zero gazëra dhe që nuk e dëmton ambientin. E gjithë kjo u bë falë eksperiencës së fituar në hapësiren krijuese BONEVET. Në fakt kjo është makina e parë elektrike e prodhuar në Kosovë, e modifikuar nga gjashtë të rinj nga qyteti i Gjakovës. Ky projekt u mbështet nga IPKO, vlera e të cilit është 20 mijë euro. 

Artikulli i plotë: Adoleshentët gjakovarë prodhojnë makinën e parë elektrike në Kosovë (Video)

Kjo fushatë vetëdijësuese e cila po transmetohet në kanale të ndryshme televizive, është lansuar nga Komuna e Gjakovës në bashkëpunim me Demosin.

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës dhe Demos lansojnë fushatën vetëdijësuese kundër hudhjes ilegale të mbeturinave...

Kohë më parë, presidenti i Kosovës, Hashim Thaci, morri një iniciativë për të themeluar komisionin për të vërtetën dhe pajtimin.

Artikulli i plotë: OJQ "Thirrjet e Nënave" nuk pajtohet me formimin e komisionit për të vërtetën dhe pajtimin (Video)

Klubi I futbollit” Vëllaznimi” ka filluar stërvitjet për sezonin e ri 2017/2018 nën drejtimin e kryetrajnerit  ta sapozgjedhur Ismet Munishi. Tekniku prishtinas pak ditë më parë mori “timonin” e skuadrës gjakovare, e cila sezonin që lamë prapa, siguroi rikthimin në elitën e futbollit kosovar.

Artikulli i plotë: FC “Vëllaznimi” nis stërvitjet për sezonin e ri 2017/2018 (Video)

Kujdesi për ambientin dhe krijimi i sa më shumë hapsirave të gjelbëruara, si dhe ruajtja e ambientit duhet të jenë disa nga prioritetet e qytetarëve të komunës tonë. Një shembull të tillë e kanë treguar banorët e lagjës Gecë të cilët kanë krijuar një hapësirë shumë të mirë gjelbruese në një pjesë të parkut të lirisë.

Artikulli i plotë: Parku i lagjës Gecë, shembull I ruajtjes së ambientit (Video)

Përveq ndërshkimit të kundërvajtësve të trafikut, tash së fundmi policia e trafikut rajonalnë Gjakovë ka marrë një aksion për vetëdijësismin e qytetarëve. Zyrtarët policor sot kanë shpërndarë fletushka vetëdijesuese për ngasësit e automjeteve, në mënyrë që të ketë  siguri si në komunikacion ashtu edhe në trafikun rrugor.

Artikulli i plotë: Gjakovë, policia e trafikut rajonal zbaton planin e sigurisë së trafikut rrugor (Video)

Po vazhdojnë master klasat në shkollën e muzikës “Prenk Jakova”, e gjithë kjo në kuadër të aktitvitetit muzikor ESMA. Profesionistët e muzikës thonë se për studentët këto ditë do të jenë tejet të rëndësishme për të ardhmen e tyre në muzikë.

Artikulli i plotë: Vazhdon dita e tretë e ESMA-s me aktivitete të ndryshme muzikore (Video)

Qytetarë të shumtë të Republikës së Kosovës, po kalojnë sivjet në pikën kufitare në Vërmicë për në shtetin Shqiptar. Këtë të dhënë e kanë konfirmuar zyrtarë nga Drejtoria Rajonale e Policisë Kufitare në Perëndim. Për shkak të fluksit të madh të qytetarëve kjo drejtori me 23 qershor ka vënë në funksion planin operativ sezoni veror 2017 në mënyrë që të ketë kontrollë të plotë dhe siguri të qytetarëve në lëvizje të lirë. 

Artikulli i plotë: Rritet fluksi i qytetarëve në vendkalimet kufitare (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing