Drejtoria për shërbime publike është duke shfrytëzuar motin e mirë që po mbretëron këto ditë në komunën e Gjakovës. Në kuadër të investimeve kapitale janë duke u realizuar projekte të shumta infrastrukturore. Në lagje të ndryshme të qytetit disa rrugë kanë përfunduar,  ndërsa ka edhe të tjera ku janë në punim e sipër apo pritet të nisin këto ditë.

Artikulli i plotë: Në Gjakovë po realizohen projekte bazike të infrastrukturës rrugore (Video)

Për herë të parë, në Kosovë do të ketë një vlerë zyrtare të tokës së klasifikuar në kategori të ndryshme sic janë tokat për qëllime rezideniciale, komerciale industriale, bujqësore dhe pyjore. E gjithë kjo në kuadër të një projekti të filluar që tri vite nga Ministria e Financave në bashkëpunim me shtetin suedez dhe komunat e Kosovës, e i cili është implementuar nga departamentet e tatimit në pronë. Tash është koha kur këto institucione po shpalosin vlerësimin preliminar të tokave përmes ekspozitave nëpër të gjitha komunat e Kosovës, përfshirë edhe Gjakovën.

Artikulli i plotë: Edhe në Gjakovë hapet ekspozita për vlerësimin preliminar të tokave (Video)

Kjo trafo e rrymës elektrike, e cila ndodhet në fshatin Moglicë të komunës së Gjakovës, është e vendosur këtu prej më shumë se 20 vite. E njëjta paisje, e cila bën bartjen dhe transmetimin e energjisë elektrike, po i’u shkakton probleme të shumta banorëve të kësaj ane. Këtë e thonë vetë ata.

Artikulli i plotë: Banorët e fshatit Moglicë në hall me energjinë elektrike (Video)

18 maji, dita botërore e muzeve, shënohet që nga viti 1977. Një datë e tillë është krijuar nga ICOM apo Këshilli ndërkombëtar i muzeve, me qëllim të rritjes së vetëdijës mbi rëndësinë e muzeve në zhvillimin e shoqërisë.

Artikulli i plotë: Muzeu Etnografik në Gjakovë shënon ditën ndërkombëtare të muzeve për herë të parë (Video)

Me organizimin e kryesisë së klubit të futbollit “Dardanët”  dhe udhëheqjes së Bashkësisë së V-të Lokale “Dardania” në Gjakovë u mbajt tubim protestues dhe u mblodhën nënshkrime për peticion kundër shkatërrimit dhe tjetërsimit të fushës së futbollit të klubit “Dardanët”.

Artikulli i plotë: Protestohet kundër shkatërrimit të fushës sportive të KF "Dardanët"

Fondacioni “Behgjet Pacolli” dhuron donacion për Spitalin “Isa Grezda” në Gjakovë. Ky donacion përfshin 20 shtretër dhe inventarë si : 16 komodina, 3 tavolina, 10 karrige, 3 televizor dhe  2 llampa ndriçuese për salla të operacionit.

Artikulli i plotë: Fondacioni “Behgjet Pacolli” dhuron shtretër dhe inventarë për spitalin e Gjakovës (Video)

Klubit Futbollistik "Dardanët" nga Gjakova i është dëmtuar fusha sportive, kjo pasi që një person e ka lëruar atë.Sipas zyrtarëve të klubit, personi i cili e ka bërë këtë veprim këtë pronë e ka marrë shfrytëzim nga AKP pa dijenin e tyre.

Artikulli i plotë: Ndërpitet aktiviteti sportiv i FC “Dardanët”, lërohet fusha të cilen e ka shfrytëzuar deri më tani...

Delegacioni komunal ka bërë homazhe dhe ka vendosur kurora me lule  në Kompleksin Memorial të Dëshmorëve në fshatin Shqiponjë me rastin e shënimit të përvjetorit të çlirimit të këtij fshati.Të pranishëm ishin edhe udhëheqës të subjekteve politike në vend.

Artikulli i plotë: Me homazhe dhe akademi ndërohen dëshmorët e fshatit Shqiponjë (Video)

Në ditën e shënuar për Gjakovën shkolla fillore "Dëshmorët e Kombit" në Shqiponjë shënoi 48 vjetorin e themelimit. Pjesëtarët e këtij institucioni arsimor u shprehën krenarë për emrin që mbajnë.

Artikulli i plotë: Shkolla fillore “Dëshmorët e Kombit” në Shqiponjë shënoi 48 vjetorin e themelimit (Video)

Sot në Gjakovë është shënuar dita e dëshmorëve .Me këtë rast veteranë të OVL të UCK kanë bër homazhe te lapidary shokët e lirisë dhe te varrezat e dëshmorëve. Kryetari i kësaj organizate sadir Hoxha e ka vlerësuar lartë sakrificën e Dëshmorëve dhe kontributin e dhënë nga luftëtarët e lirisë .

Artikulli i plotë: OVL-UÇK dhe subjekte politike bëjnë homazhe për ditën e dëshmorëve (Video)

Grupi i grave këshilltare në Kuvendin Komunal të Gjakovës kanë inicuar një projekt me shumë rëndësi për sensibilizimin e të rinjëve në këtë rast nxënësve të klasëve të 9 nëpër shkollat e Gjakovës karshi dukurisë së narkomanisë.

Artikulli i plotë: Profesionistë të mjekësisë vetëdijësojnë të rinjtë gjakovarë për parandalimin e narkomanisë (Video)

Është e para që po përdor këtë aparat digjital, për të nxjerrur një certifikatë të lindjes, Në fakt përmes këtij aparati, tash e tutje cdo qytetar i komunës së Gjakovës në cdo kohë, do të ketë mundësi të nxjerrë dokumente të gjendjes civile, përmes kartelës së identifikimit, pa patur nevojë të futet brenda sektoreve që ofrojnë një shërbim të tillë brenda inistitucionit të komunës.

Artikulli i plotë: Gjakova bëhet me aparat digjital për dokumente të gjendjes civile (Video)

Në shkollën e muzikës “Prenk Jakova” në Gjakovë, është mbajtur koncerti i radhës recital. Kësaj here, protagonist i kësaj mbrëmjeje muzikore ishte Ermal Kabashi, kitarist, dhe nxënës i këtij institucioni.

Artikulli i plotë: Kitaristi Ermal Kabashi me koncert recital në Gjakovë (Video)

Punimet e kësaj rruge, e cila ndodhet në fshatin Bishtazhin të komunës së Gjakovës ka një kohë që janë finalizuar. Por, sot ministri i infrastrukturës në detyrë, Lutfi Zharku, me bashkëpunëtorë si dhe kryetarja e komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari-Lila erdhën që të bëjnë përurimin e përfundimit të këtyre punimeve.

Artikulli i plotë: Kusari-Lila dhe Zharku përurojnë rrugën në Bishtazhin, dhe inspektojnë punime të nisura (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing