Kjo kabinë e pritjes për udhëtarët e autobusit sot u vendos në dalje të qytetit të Gjakovës në drejtim të Pejës, konkretisht përballë qendres tregtare ETC. Me vetë iniciativë të pronarëve të fabrikës Shkumbini -AG nga Prapaqani I Deçanit kjo kabinë u dhurua donacion për komunën e Gjakovës.

Artikulli i plotë: Fabrika Shkumbini -AG dhuron donacion për komunën e Gjakovës një vend-stacion (Video)

Nga sot sheshi prapa banesave në afërsi KEDS-it në Gjakovë është rregulluar. Në përurimin e finalizimit të këtij projekti i pranishëm ishte kryetari i komunës Ardian Gjini i cili tha se ata që do ti gëzohgen më së shumti këtij projekti janë banorët e kësaj lagje të qytetit të Gjakovës.

Artikulli i plotë: Finalizohet projekti i sheshit prapa KEDS-it në Gjakovë (Video)

Me organizim të Federatës së Bodilidingut dhe të Fitnesit të Kosovës, dhe me mbështetje të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe të Komunës së Gjakovës, është mbajtur kampionati i 40-të i bodibildingut të Kosovës dhe njëkohësisht edhe ai mbarëkombëtar. Në hapje të këtij manifestimi presidenti i Federatës së Bodilidingut dhe të Fitnesit të Kosovës, Esat Lata ka folur për historikun e bodibildingut të Kosovës deri në pranimin e saj në IFBB dhe sukseset e arritura më pas.

Artikulli i plotë: Kushtrim Bajraktari, kampion i bodibildingut të Kosovës dhe mbarëkombëtar (Video)

Banorët e fshatit Firajë të komunës ë Gjakovës sot e pritën për vizitë kryetarin Ardian Gjini dhe bashkëpunëtorët e tij. Qëllimi i kësaj vizite ishte përurimi i rrugës në brendësi të fshatit gjatësia e së cilës është 500 metra.

Artikulli i plotë: Përurohet rruga në fshatin Firajë dhe inspektohen rrugët në fshatërat Dobrigje dhe Zhabel (Video)

Gjatë ditës së sotme pothuajse në cdo pjesë të qytetit  qytetarë dhe vullnetarë të ndarë në grupe kanë pastruar hapësirat e ndotura nga mbeturinat. Aksionit “Ta Pastrojmë Kosovën” iu kanë përgjigjur edhe përfaqësues të institucioneve, organizatave joqeveritare si dhe qytetarë.

Artikulli i plotë: Aksioni “Ta Pastrojmë Kosovën” u zhvillua në tërë territorin e Gjakovës (Video)

Një vizitë në kuadër të fillimit të vitit shkollor kryetari i komunës Ardian Gjini e bëri edhe në shkollën fillore “Mazllum Këpuska”.Fjalën të parën e morën nxënësit.

Artikulli i plotë: Kryetari i komunës Ardian Gjini viziton shkollën “Mazllum Këpuska” (Video)

Si në gjithë vendin edhe në komunën e Gjakovës sot ka nisur aksioni “Ta pastrojmë Kosovën”, I cili organizohet nën patronatin e kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj ku janë të ftuara të gjitha institucionet dhe qytetarët e vendit që t’i përgjigjen thirrjes për pastrimin e vendit nga mbeturinave.

Artikulli i plotë: Në Gjakovë nis aksioni “Ta pastrojmë Kosovën” (Video)

Me rastin e fillimit të vitit shkollor, shkolla fillore “Pjetër Bogdani” në fshatin Damjan II të Hasit priti për vizitë kryetarin e komunës së Gjakovës Ardian Gjini dhe bashkëpunëtorët e tij.

Artikulli i plotë: Kryetari i komunës Ardian Gjini viziton shkollën “Pjetër Bogdani" në Damjan II (Video)

Në kuadër të vizitave që po iu bënë shkollave të Gjakovës për të iu uruar vitin e ri shkollor, kryetari i komunës Ardian Gjini së bashku me drejtorin e arsimit Bernard Frrokaj dhe  bashkëpunëtorët vizituan edhe shkollën fillore  “Mustafa Bakija”.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën fillore “Mustafa Bakija” (Video)

Ditën e stome kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini me bashkëpuntorë e filloj me vizitë në shkollën fillore “Haxhi Hoti” në Rogovë të Hasit me rastin e fillimi të vitit shkollor 2018/2019.

Artikulli i plotë: Kryetari i komunës Ardian Gjini viziton shkollën “Haxhi Hoti” në Rogovë (Video)

Nxënësit  dhe mësimdhënësit e shkollës fillore “Selman Riza” mëngjesin e sotëm e filluan me vizitën e kryetarit të komunës së Gjakovës Ardian Gjini  I cili I uroj ata për një fillim të mbarë të vitit shkollor.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën fillore “Selman Riza” (Video)

Të gjithë kandidatët të cilët kanë aplikuar në Universitetin e Gjakovës “Fehmi Agani” për tu regjistruar në fakultetin dhe drejtimin që e kanë përgjedhur, nesër duke filluar nga ora 09:00 e mëngjesit do të mbajnë provimin pranues për plotësimin e vendeve të paplotësuara nga afati i parë i konkursit  për vitin akademik 2018/2019. 

Artikulli i plotë: Nesër mbahet provimi pranues për afatin e dytë në UGJ “Fehmi Agani” (Video)

Gjatë ditës sotme kryetari i komunës Ardian Gjini ka vizituar shkollën e mesme teknike” Nexhmedin Nixha” , me ç’rast ka uruar mësimdhënësit dhe nxënësit për një fillim të mbarë të vitit shkollor.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën e mesme teknike “Nexhmedin Nixha” (Video)

Ngrohtësisht  e pritën kryetarin  e komunës Ardian Gjinin, nxënësit e shkollës fillore “Emin Duraku” me rastin vizitës e cila u bë në kuadër  të fillimit të vitit të ri shkollor.

Artikulli i plotë: Kryetari i komunës Ardian Gjini viziton shkollën “Emin Duraku” (Video)

Në kuadër të fillimit të vitit shkollor kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini sot ka vizituar shkollën e mesme të mjekësisë “Hysni Zjami” me ç’rast ka bashkëbiseduar me udhëheqësit e shkollës dhe mësimdhënësit për të arriturat dhe vështirësitë që hasen gjatë zhvillimit të procesit mësimor.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën e mesme të mjekësisë “Hysni Zajmi” (Video)

Në kuadër të vizitave që po iu bënë shkollave të Gjakovës për të iu uruar vitin e ri shkollor, kryetari i komunës Ardian Gjini së bashku me drejtorin e arsimit Bernard Frrokaj dhe  bashkëpunëtorët  vizituan shkollën “Antom Çetta” në fshatin Dol.

Artikulli i plotë: Kryetari i komunës Ardian Gjini viziton shkollën “Anton Çetta” në Dol (Video)

Në vazhdën e vizitave që po iu bënë shkollave të Gjakovës për të iu uruar vitin e ri shkollor, kryetari i komunës Ardian Gjini me bashkëpunëtorë sot ka vizituar shkollën e mesme ekonomike “Kadri Kusari”.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën e mesme ekonomike “Kadri Kusari” (Video)

Kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini, ka pritur sot në vizitë ambasadorin e republikës së Sllovenisë në Kosovë, shkëlqesinë e tij Bojan Bertoncelj, me të cilin ka diskutuar për mundësitë e bashkëpunimit në mes të shtetit slloven dhe shtetit të Kosovës, me theks të veqantë me komunën e Gjakvës.

Artikulli i plotë: Kryetari Gjini priti në takim ambasadorin slloven Bojan Bertoncelj (Video)

Është mbajtur takimi përmbyllës në kuadër të cikleve të dëgjimeve buxhetore, të cilat kuvendi komunal i ka mbajtur tash e disa ditë edhe në fshatra e lagje të ndryshme të Gjakovës. Të pranishmëve fillimisht iu drejtua kryetari i komunës Ardian Gjini, i cili pasi dha informacionet për buxhetin e vitit 2019 i cili sipas tij është mbi 24 milionë euro, ai ka folur edhe për idetë dhe planet që ai dhe qeverisja lokale kanë për investimet komunale në vitet e ardhshme.

Artikulli i plotë: Mbahet tubimi përmbyllës i dëgjimeve buxhetore (Video)

Këto mbeturina inerte apo mbetje shtëpiake të cilat janë hedhur nga qytetarë ndër vite  në periferi të qytetit të Gjakovës në drejtim të Rekës së Keqe kanë bërë që kjo pjesë të marrë një pamje të shëmtuar. Hiq më mirë nuk është situata edhe përskaj rrugës në afërsi të qendrës rekreative Shkugëza.

Artikulli i plotë: Ja në cilat vende qytetarët vazhdojnë të hedhin mbeturina (Video)

Lëvizja FOL në  kuadër të aktivitetit komuna transparente, efektive dhe llogaridhënëse  ka  prezantuar në Gjakovë portalin  “Prokurimi I Hapur dhe Transparent” projekt ky I mbështetur nga USAID.

Artikulli i plotë: Lëvizja FOL prezanton portalin “Prokurimi I Hapur dhe Transparent” në Gjakovë (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing