Në sheshin e qytetit në Deçan u shënua 19-vjetori i Epopesë së Dukagjinit, fillimi i luftës frontale të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në këtë zonë, Ditës së Dëshmorëve të kësaj zone dhe 18-vjetori i ndërhyrjes së NATO-s përkrah popullit të Kosovës në këtë luftë çlirimtare.

Artikulli i plotë: Shënohet 19-vjetori i Epopesë së Dukagjinit pa gjeneral Haradinajn

Policia e Kosovës ka bërë të ditur se stacioni policor në Gjakovë rreth orës 13:00 ka marrë informatë për një aksident komunikacioni në rrugën “Tirana”. Sipas njoftimit, patrulla e njësitit të komunikacionit rrugor menjëherë i është përgjigjur rastit.

Artikulli i plotë: Aksident me dy të lënduar rëndë në Gjakovë

 

Ka më shumë se tri vite që është miratuar ligji, I cili definon statusin e viktimave të dhunuara gjatë luftës së fundit në Kosovë. E javë më parë, ekzekutivi ka përzgjedhur anëtarët e Komisionit qeveritar, i cili do të merret me vlerësimin e kandidatëve për të fituar këtë status.

Artikulli i plotë: Qeveria e Kosovës do të njeh statusin e viktimave të dhunës gjatë luftës në Kosovë

Më 30 janar 2017 na tha: "Ju lumtë për punën që po bëni. Në këto kohëra të vështira sidomos për mediat dhe krijuesit në përgjithësi ju po angazhoheni maksimalisht në përmirësimin e ambientit për punë dhe prezantimin e Gjakovës sa më denjësisht kudo në botë përmes TV Syri Vision. Atë ditë nuk e ditëm që kjo do të ishte intervista e fundit me të tashmë të ndjerë (disi na paralajmëroi sepse Ai ishte bërë më nostalgjik dhe i ndjeshëm në të folur) I madhi Hadi Shehu u nda nga jeta por jo si gjithë të tjerët ai u përcoll me duartrokitje ashtu siq përcillen vetëm njerëzit e mëdhenjë të skenës.... 

 

Në dhjetor të vitit të kaluar, rektori i Universitetit të Gjakovës “Fehmi Agani” dhe ai i Universitetit të Shkupit “Nënë Tereza” nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi në mes të këtyre dy institucioneve të larta arsimore. Një marrëveshje e tillë ishte nënshkruar në hapësirat e Universitetit “Nënë Tereza” në kryeqytetin maqedonas. E sot disa muaj pas fillimit të këtij bashkëpunimi, Universitetin e Gjakovës, erdhi ta vizitojë Prof, Dr. Aziz Pollozhani, rektor i Universitetit të Shkupit “Nënë Tereza”. Ai ka treguar në detaje arsyen e kësaj vizite këtu.

Artikulli i plotë: Rektori i Universitetit të Shkupit viziton Universitetin e Gjakovës

 

Këtë muaj në një konferencë për media, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka dalë me një vendim që ka të bëjë me një udhëzim administrativ për gjobat mandatore. Sipas kësaj ministrie, një udhëzim I tillë ka për qëllim parandalimin e ndotjes, mbrojtjen e mjedisit dhe shëndetit publik.

Artikulli i plotë: Ndotësit e ambientit do të dënohen me gjoba prej 5 deri në 100 euro (Video)

Sot është bërë hapja solemne e kësaj salle rekreative, në të cilën ndodhet edhe mensja e shkollës, hapësirë kjo e cila nga tash është pjesë e Qendrës për Arsim dhe Këshillim Profesional “Gjon Nikollë Kazazi” në Gjakovë.

Artikulli i plotë: Q.A.K.P "Gjon Nikollë Kazazi" hap sallën kreative dhe mensën e shkollës (Video)

Ditë më parë në Gjakovë, qëndroi Ministri i Financave, Avdullah Hoti, i cili ishte pjesë I një takimi të përbashkët me nëndegët e Lidhjes Demokratike të Kosovës në Gjakovë. Ndër të tjera, Hoti për televizionin Syri Vision, ka folur edhe për ndërmarrjen publike “Aeroporti i Gjakovës”. Sipas tij ky aeroport është në funksion.

Artikulli i plotë: Aeroporti i Gjakovës do të jetë në shërbim Forcave të Armatosura të Kosovës? (Video)

Ky është Asdreni 2 – vjeçar i cili vuan nga leukemia. Familja e tij e ka të pamundur shërimin e vogëlushit, pasiqe për shërimin e tij duhen 160 mijë euro për trajtim jashtë vendit. Me shpresën  që do të grumbullohet shuma e kërkuar për shërim, të gjithë vullnetmrët luten që ta ndihmojnë Asdrenin e vogel pasiqë nuk ka shumë kohë për intervenim.

Numri kontaktues i babait të Asdrenit Agim Krasniqi- fshati Demjan komuna Gjakovë: +38649434160 në këtë numër të xhirollogarisë: Banka Ekonomike 1401000013035912

9-të Vjetori i Pavarësisë së Kosovës në komunën e Gjakovës u shënua me një sërë aktivitetesh kulturore. Komuna e Gjakovës në bashkëpunim me Postën e Kosovës sot promovuan pullën postare “Nesimi Dervishdana”.

Artikulli i plotë: Promovohet Pulla Postare “Nesimi Dervishdana” në Komunën e Gjakovës (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing