Ka më shumë se tri vite që është miratuar ligji, I cili definon statusin e viktimave të dhunuara gjatë luftës së fundit në Kosovë. E javë më parë, ekzekutivi ka përzgjedhur anëtarët e Komisionit qeveritar, i cili do të merret me vlerësimin e kandidatëve për të fituar këtë status.

Artikulli i plotë: Qeveria e Kosovës do të njeh statusin e viktimave të dhunës gjatë luftës në Kosovë

Nga janari i këtij viti ka filluar të zbatohet prapë ligji për faljen e borxheve publike, të cilin ka filluar ta implementojë edhe Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Radoniqi”.

Artikulli i plotë: Vazhdon të zbatohet prapë ligji për faljen e borxheve publike nga KRU "Radoniqi" (video)

 

Në dhjetor të vitit të kaluar, rektori i Universitetit të Gjakovës “Fehmi Agani” dhe ai i Universitetit të Shkupit “Nënë Tereza” nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi në mes të këtyre dy institucioneve të larta arsimore. Një marrëveshje e tillë ishte nënshkruar në hapësirat e Universitetit “Nënë Tereza” në kryeqytetin maqedonas. E sot disa muaj pas fillimit të këtij bashkëpunimi, Universitetin e Gjakovës, erdhi ta vizitojë Prof, Dr. Aziz Pollozhani, rektor i Universitetit të Shkupit “Nënë Tereza”. Ai ka treguar në detaje arsyen e kësaj vizite këtu.

Artikulli i plotë: Rektori i Universitetit të Shkupit viziton Universitetin e Gjakovës

Sot është mbajtur sesion informues në lidhje me një projekt që financohet nga bashkimi evropian, e i cili është në kuadër të nismës për bashkëpunim ndërkufitar Kosovë Shqipëri.

Artikulli i plotë: Sesion informues per projekte për bashkëpunimin ndërkufitar mes Kosovës dhe Shqipërisë e...

 

Këtë muaj në një konferencë për media, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka dalë me një vendim që ka të bëjë me një udhëzim administrativ për gjobat mandatore. Sipas kësaj ministrie, një udhëzim I tillë ka për qëllim parandalimin e ndotjes, mbrojtjen e mjedisit dhe shëndetit publik.

Artikulli i plotë: Ndotësit e ambientit do të dënohen me gjoba prej 5 deri në 100 euro (Video)

Ka filluar të bëhet implementimi i projektit për rregullimin e kabllove dhe ndriqmit publik në Çarshinë e Madhe. Ky projekt është ndarë në disa faza dhe pritet që të përfundohet sipas planit punues. Ata që i janë gëzuar këtij projekti janë qytetarët të cilët e kanë vlerësuar punën të cilën po e bënë kompania MontKomerce.

Artikulli i plotë: Rregullimi i kabllove dhe ndriqimi publik në Çarshinë e Madhe (video)

Ditë më parë në Gjakovë, qëndroi Ministri i Financave, Avdullah Hoti, i cili ishte pjesë I një takimi të përbashkët me nëndegët e Lidhjes Demokratike të Kosovës në Gjakovë. Ndër të tjera, Hoti për televizionin Syri Vision, ka folur edhe për ndërmarrjen publike “Aeroporti i Gjakovës”. Sipas tij ky aeroport është në funksion.

Artikulli i plotë: Aeroporti i Gjakovës do të jetë në shërbim Forcave të Armatosura të Kosovës? (Video)

Skiatorja Adea Haxhidauti nga klubi Skitar Gjakova është vajza e cila do të garojë në mesin e skijatorëve më të mirë botërorë në Gjysmë-Olimpiadën, garë kjo e cila do të mbahet në Erzurum të Turqisë.

Artikulli i plotë: Adea Haxhidauti Garon në mesin e skitarëve më të mirë botërorë në EYOF 2017(video)

Ky është Asdreni 2 – vjeçar i cili vuan nga leukemia. Familja e tij e ka të pamundur shërimin e vogëlushit, pasiqe për shërimin e tij duhen 160 mijë euro për trajtim jashtë vendit. Me shpresën  që do të grumbullohet shuma e kërkuar për shërim, të gjithë vullnetmrët luten që ta ndihmojnë Asdrenin e vogel pasiqë nuk ka shumë kohë për intervenim.

Numri kontaktues i babait të Asdrenit Agim Krasniqi- fshati Demjan komuna Gjakovë: +38649434160 në këtë numër të xhirollogarisë: Banka Ekonomike 1401000013035912

9-të Vjetori i Pavarësisë së Kosovës në komunën e Gjakovës u shënua me një sërë aktivitetesh kulturore. Komuna e Gjakovës në bashkëpunim me Postën e Kosovës sot promovuan pullën postare “Nesimi Dervishdana”.

Artikulli i plotë: Promovohet Pulla Postare “Nesimi Dervishdana” në Komunën e Gjakovës (Video)

Komiteti për Politikë dhe Financa, ka mbajtur mbledhjen e rregullt, të dytën për vitin 2017, në të cilën janë shqyrtuar e më pastaj edhe kanë kaluar për diskutim në mbledhjen e Asamblesë komunale një sërë pikash të rendit të ditës.

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës hap ankand për dhënie në shfrytëzimin të 21 dyqaneve pronë komunale (Video)

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing