Ashtu sic edhe u planifikua, në sallën e sporteve “Shani Nushi” në Gjakovë, është zhvilluar ndeshja miqësore në mes të vajzave të përfaqësueses së Kosovës në Volejboll dhe atyre nga Shqipëria.

Artikulli i plotë: Vajzat e përfaqësueses së Kosovës në Volejboll zhvillojnë ndeshje miqësore me Shqipërinë (Video)

Drejtoria për kulturë, rini, dhe sport në komunën e Gjakovës është në fazën finale të përgatittjeve për shënimin e 10 vjetorit të pavarësisë së Kosovës.

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës me agjendë atraktive për 10 vjetorin e pavarësisë së Kosovës (Video)

Në kuadër te agjendës zyrtare e cila u organizua nga Drejtoria për kulturë në Gjakovë në shënim të 10 vjetorit të pavarësisë u mbajt edhe një debat i hapur me temë “Perspektiva e rinise 10 vite pas pavarësisë”.

Artikulli i plotë: Të rinjtë flasin për perspektivën e tyre 10 vite pas pavarësisë (Video)

Themelimi i grupit punues për hartimin e planit për arsim dhe ai për mjedisin, ishin vetëm dy pikat e rendit të ditës, të cilat u miratuan në mbledhjen e bordit të drejtorëve të komunës së Gjakovës.

Artikulli i plotë: Gjakova fillon hartimin e planit për arsim dhe mjedis, do të formojë edhe këshillin publiko-privat...

Sot në sallën e sporteve “Shani Nushi” në Gjakovë, përfaqësuesja e Kosovës në volejboll në kategorinë e femrave do të përballet me atë nga Shqipëria. Ndeshja fillon nga ora 15:00.

Ndërsa nga ora 17:00 po në këtë ditë, do të ndeshen vollejbollistët e Kosovës me Shqipërinë poashtu.

Këto dy ndeshje do të mbahen në kuadër të organizimit që ka bërë Kuvendi Komunal i Gjakovës për shënimin e 10-vjetorit të pavarësisë së Kosovës./Tv Syri Vision/

Të shumta janë premtime që ka bër ministri I kulturës Kujtim Gashi për Gjakovën.Ai përpos që ka përmendur se fonde të posaqme do të ndahen për këtë komunë ka thënë se Jemi duke financuar kompleksin e tereneve sportive dhe së shpejti do të fillojë së ndërtuari Qendra Kulturore .Por theks të veqant ai ka vën në mbështetjene  festivaleve të ndryshme.

Artikulli i plotë: MKRS ka plane për Gjakovën thotë ministri Kujtim Gashi

Ministria e finanacave për vitin 2018  ka planifikuar të hyra buxhetore për komunën e Gjakovës rreth 3 milionë e 141 mijë e 143 euro, kështu ka deklaruar drejtori I këtij dikasteri pran kuvendit komunal, Durim Halilaj.

Artikulli i plotë: Halilaj: Komuna e Gjakovës për muajin Janar ka realizuar të hyra vetanake rreth 75% (Video)

Kryetari i komunës së Deqanit Bashkim Ramosaj I ka thënë tv Syri Vision se planin qeverisës e kanë gati dhe se shpresojnë shumë që në shumë projekte do të gjejnë mbështetje.Konkretisht ai ka thëns e do të ndahen 30 grande për bizneset fillestare dhe mikrobizneset në këtë komunë.

Artikulli i plotë: Bashkim Ramosaj shpalos projektet e komunës së Deçanit (Video)

Ish nxënës dhe nxënës të shkollës së muzikës “Prenk Jakova” në Gjakovë mbrëmë shfaqën një koncert kamertal. Vepra të ndryshme muzikore u intepretuan nga anëtarët e Ansamblit Kamertal.

Artikulli i plotë: Mbahet koncert kamertal në shkollën e muzikës “Prenk Jakova” (Video)

Reshjet atmosferike ishin ato që karakterizuan motin në komunën e Gjakovës në ditët e fundit. Pavarësisht kësaj, ato nuk shkaktuan gjendje emergjente në aspektin e pasojave materiale.

Artikulli i plotë: Gjakovë: Reshjet e shiut në ditët e fundit nuk shkaktuan gjendje emergjente (Video)

Vajzat e klubit të hendbollit “Shqiponja” kanë filluar fazen përgaditore të stërvitjeve. Për të pasur rezultate pozitive hendbollistet po vazhdojnë me stërvitjet e tyre të fzaës fizike,  për të cilat po përkujdesen trajnerët Mahmut Sadiku dhe Nexhdet Dobroshi.

Artikulli i plotë: KH “Shqiponja” po përgaditet për kampionatin e Kosovës (Video)

Fotografi gjakovar Shkelzen Rexha  është dëshmuar për vite me radhë si fotograf I cili ka arritur të rrëmbej qmime të ndryshme ndërkombëtare, e shpeshëherë edhe ato më kryesoret. Të shumta janë ekspozitat që ai I ka realizuar si në Kosovë, Shqipëri dhe shtete të tjera.

Artikulli i plotë: Fotografi gjakovar Shkelzen Rexha do të hap ekspozitë në New York me 13-16 shkurt (Video)

Po bëjnë provat lexuese të projektit -Dramë : “Ditari i Ana Frankut”. Aktorët e teatrit të qytetit “Hadi Shehu” në Gjakovë kanë filluar të realizojnë projektin e parë për këtë fillm të vitit kalenadrik të teatrit.

Artikulli i plotë: Aktorët e teatrit të qytetit “Hadi Shehu” fillojnë provat lexuese të dramës “Ditari i Ana Frankut”...

Pas promovimit të librit në Tiranë, shkrimtarja gjakovare Vjollca Kuqi vendosi që ta promovojë atë edhe në vendlindjen e saj në Gjakovë. Sot në sallën e bibliotekës “Ibrahim Rogova” u bë promovimi i romanit “Midis dy kohëve”, i cili është një prozë në formë ditari bashkohorë .

Artikulli i plotë: Shkrimtarja Vjollca Kuqi promovon librin “Midis dy kohëve” (Video)

Përfaqësuese të Organizatës joqeveritare “Save the Children” dhe të donatorit MACP erdhën në Gjakovë. Ato vizituan hapësirat e shoqatës Handikos dhe u takuan me fëmijët me aftësi të kufizuara ku patën mundësinë të shohin nga afër aktivitetin që ata po e zhvillonin e që ishin krijimet artistike.

Artikulli i plotë: Save the Children dhe MACP inspektojnë qendrën e ndërtuar për persona me aftësi të kufizuara në...

Drejtoresha e shëndetësisë dhe mirëqenies sociale në Gjakovë Adelina Shehu Kola ka bërë të ditur se javën tjetër do të hapet afati i dorëzimit të aplikacioneve për subvencione për të gjithë ata që vuajnë nga sëmundje të rënda në Gjakovë./Tv Syri Vision/

Më poshtë e gjeni deklaratën e saj:

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

kontakt info:

Rruga: Kolë LLeshi nr28

Gjakovë
Kosovë
50000
Email: info@syri-vision.tv

Telefoni: +381390329777

Celular: +37744666190

marketing