Në shenjë kujtimi për viktimat të cilat humbën jetën si pasojë e termeteve që e Goditën Shqipërinë në qendër të qytetit të Gjakovës, konretisht tek përmendorja e Shënjtores Nënë Tereza disa qytetarë ndezën qirinjë.

Artikulli i plotë: Në Gjakovë ndizen qirinjë për nder të viktimave nga tërmeti (Video)

Nga tërmetet të cilat goditën Shqipërinë në mëngjesin e së martës kanë humbur jetën dhjetëra persona, derisa raportohet për qindra të lënduar. Kjo fatkeqësi natyrore tronditi jo vetëm trojet shqiptare por mbarë botën.

Artikulli i plotë: Nxënësit e shkollës “Yll Morina” ndezin qirinjë për viktimat e tërmetit (Video)

Ka ndërruar jetë në moshën 64 vjeqare mësusja Merita Kryeziu Beqa. Për të u organizua mbledhje komemorative nga menagjmenti I shkollës fillore “Emin Duraku “ institucion ku e ndjera dha kontribut deri në fund të jetës së saj.

Artikulli i plotë: Ndërroj jetë në moshën 64 vjeqare mësuesja Merita Kryeziu Beqa (Video)

Pako me veshmbathje, gjëra ushqimore, batanije e gjësende të tjera , kanë mbledhur qytetarë të shumtë nga komuna e Gjakovës për t’i dërguar në Shqipëri. Një pikë për grumbullimin e këtyre ndihmave është edhe kjo e tifogrupeve nga Gjakova “Kuqezinjët e Jakovës” dhe “1927”.

Artikulli i plotë: Gjakova organizon aksione solidare për të ndihmuar Shqipërinë pas termetit (Video)

Me rastin e shënimit të 75 vjetorit të çlirimit të Gjakovës nga okupatori nazifashist si dhe përvjetorit të themelimit të brigadës së 7 sulmuese kosovare në Gjakovë,  Organizata e veteranëve të Luftës Nacional Çlirimtare kanë bërë homazhe dhe kanë vendosur kurora tek bustet e heronjëve të cilët dhanë jetën për lirinë e atdheut.

Artikulli i plotë: Shënohet 75 vjetori i çlirimit të Gjakovës nga okupatori nazifashist (Video)

E kryesuar nga kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini është mbajtur mbledhja e radhës nga Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi, në të cilën u diskutua për gjendjen e sigurisë në komunën e Gjakovës dhe zhvillimet e përgjithshme në këtë drejtim.

Artikulli i plotë: Gjendja e sigurisë në Gjakovë është e qetë dhe stabile (Video)

Janë gjithsej 1002 familje që përfitojnë asistencë sociale, në Qendrën për Punë Sociale në Gjakovë. Këtë tregojnë statistikat e fundit, të nxjerra nga ky institucion. Dervish Tahiri drejtor i sapozgjedhur I kësaj qendre thotë se numri I të regjistruarve këtu, është zvogëluar dukshëm në kohët e fundit.

Artikulli i plotë: 1002 familje përfitojnë asistencë sociale në Gjakovë (Video)

Kjo është fabrika e përpunimit të rrjetave me saldim dhe shufrave të hekurit të cilat përdoren në ndërtim. Bëhet fjalë për fabriken RroniFer” e cila ka një përvojë 30 vjeçare si ndërmarrje në pronësi të familjes Kameri e njohur më parë si FER PLAST.

Artikulli i plotë: Lideri i hekurit në Kosovë “RroniFer” shënon 30 vjetorin e themelimit (Video)

Kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini, ka pritur sot për vizitë shefen e Zyrës së BE-së në Kosovë Nataliya Apostolova. Gjatë këtij takimi biseduan për projektet e përbashkëta që komuna e Gjakovës ka me Bashkimin Evropian, siç janë objekti i ri i kuvendit komunal dhe Ngrohtorja e re e qytetit. Me këtë rast i pari i komunës tha se Bashkimi Europian është donatori i pakrahasueshëm jo vetëm për Gjakovën po edhe për Kosovën. Projektet e nisura si objekti i ri i komunës dhe ngrohtorja e re do të jenë asete shumë të çmuara për të gjithë qytetarët.

Në anën tjetër ambasadorja Nataliya Apostolova tha se komuna e Gjakovës është komuna me përfitimet më të mëdha nga fondet e BE-së, mbështetje kjo që do të jetë edhe në të ardhmen.Mirëpo sa i përket projektit të ngrohtores së re Apostolova shprehi keqardhjen për Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, kërkoj të përshpejtoj procedurat për paisjen me dokumente.

“Është kënaqësi e veqantë të jem në Gjakovë. Ky qytet është njëri nga vendet që merr mbështetjen më të madhe nga Bashkimi Evropian. Unë shprehi keqardhje që sot nuk ishim në gjendje të shohim fillimin e punimeve për ngrohtoren me biomasë.Ky projekt i ngrohtores me biomasë është i pari i këtij lloji në Kosovë dhe siç e dini biomasa konsiderohet njëra nga gjërat që ndihmon në mbrojtjen e ambientit dhe siç dihet njëri nga prioritetet kryesore të BE-së është mbrojtja e ambientit dhe kundesi për natyrën.Shpresoj se ministria e ambientit shumë shpejt do ti rregulloj të gjitha procedurat rreth paisjes me dokumente dhe qytetarët e Gjakovës të marrin këtë shërbim jetësor”, tha Apostolova.

Krahas takimit me kryetarin Gjini, ambasadorja Apostolova gjatë ditës ka vizituar edhe dyqanin e rrobaqepësisë dhe punime dore, projekt ky që implementohet nga Rjetri i OJQ-ve të grave “Qeliza” dhe Shtëpia e Sigurt. Ky grant është nga projekti i BE-së “Lëvizim përpara: ngritja e efikasitetit dhe efektivitetit në luftë kundër trafikimit të qenieve njerëzore në Kosovë”. Këto OJQ gëzojnë mbështetje nga projekte të ndryshme të BE-së dhe janë shembull se si duhet të punohet më shumë rreth fuqizimit të gruas dhe femrës në përgjithësi./TV Syri Vision

Me moton “Ta duam Jetën” qytetarë të komunës së Gjakovës, nxënës të shkollave të mesme, anëtarë të mekanizimit koordinues kundër dhunës në familje, përfaqësuese nga Shtëpia e Sigurt marshuan nga objekti aktual i komunës drejt qendrës së qytetit deri në Çarshinë e Vogël.

Artikulli i plotë: Gjakova nis fushatën 16 ditore kundër dhunës në familje (Video)

Ka më shumë se 15 vite që kjo urë në fshatin Osek Pashë është ndërtuar nga Kfori Italian. Ndërsa vite më parë edhe është rinovuar nga kuvendi komunal i Gjakovës. Por gjendja e saj momentale nuk është e mirë. Kjo për faktin se ajo tashmë është dëmtuar.

Artikulli i plotë: Ura në fshatin Osek Pashë do të rregullohet së shpejti (Video)

15 nëntori është data zyrtare e hyrjes në sezonin e dimrit për të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion. Nga kjo datë secili shofer obligohet për posedim të domosdoshëm të pajisjeve dimërore në automjete.

Artikulli i plotë: Nga 15 nëntori paisjet dimrore të obligueshme për të gjithë ngasësit e automjeteve (Video)

Komuna e Gjakovës karakterizohet me një trend pozitiv të buxhetit. Sipas raportit financiar të drejtorisë për buxhet dhe financa përgjatë periudhës janar- tetor janë realizuar  të hyra vetanake prej 3 milionë e 400 mijë euro.

Artikulli i plotë: Halilaj: Deri në fundvit synohet të realizohen deri në 4 milionë euro të hyra vetanake (Video)

Këto fotografi që vërtetojnë, trashëgiminë kulturore, historike, objektet e banimit si dhe bukuritë natyrore të Kosovës dhe Shqipërisë u ekspozuan në hollin e pallatit të kulturës Asim Vokshi në Gjakovë. E gjithë kjo u realizua nga organizata “Qendra Kosovare për Zhvillim” në kuadër të projektit “Përmirësimi i ofertës turistike në zonat malore mes Shqipërisë dhe Kosovës”.

Artikulli i plotë: Hapet ekspozita me fotografi dhe vlera të trashëgimisë kulturore, historike dhe natyrore (Video)

Kjo është mini deponia e riciklimin të qelqit e cila ndodhet në Qerim të Gjakovës.Ideja për krijimin e këtij biznesi erdhi nga ambientalisti Dukagjin Berisha. Kjo deponi e cila ëshyë e para e këtij lloji në Kosovë ka gjetur mbështetjen edhe nga Komuna e Gjakovës, kompania “Çabrati” dhe persona të tjerë.

Artikulli i plotë: Hapet mini-deponia e riciklimit të qelqit në Gjakovë, e para e këtij lloji në Kosovë (Video)

Kongresi i  Manastirit, apo siq njihet kongresi i unifikimit të një alfabeti të gjuhës shqipe  ishte tubimi i dijetarëve shqiptarë i cili u zhvillua me 14 nëntor  deri më 22 nëntor të vitit 1908 në Manastir, në qendrën e atëhershme të Vilajetit  për përcaktimin e alfabetit të gjuhës shqipe.

Artikulli i plotë: Shënohet 111-të vjetori i Kongresit të Manastirit (Video)

Ka vetëm gjashtë muaj që klubi i shahut “Vëllaznimi” ka filluar punën edhe me shkollën e shahut pjesë e së cilës janë bërë vajza dhe djem të grupmoshave të reja nga Gjakova.Përveq kësaj Vëllaznimi tani më është konsoliduar në supërligën e Kosovës në shah dhe në dy vitet e fundit është renditur në mesin e tri ekipeve më të mira.

Artikulli i plotë: Shahistët e rinjë perspektivë e klubit “Vëllaznimi” (Video)

Po bëjnë matjen e glicemisë apo siq njihet në gjuhën e përditshme matjen e sheqerit në gjak.Ishin stafi i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare i cili ofroj këtë shërbim falas për të gjithë qytetarët e Gjakovës.

Artikulli i plotë: Në QKMF janë të regjistruar 1042 pacientë që furnizohen me insulina (Video)

Të mësuarit nuk është beteja e vetme për nxënësit në shkollë. Dhuna dhe reagimet ndaj saj janë shqetësimi më i madh i fëmijëve sot. Bullizimi, apo ndryshe njihet si sjelljet e dëmshme agresive, është një fenomen mbarëbotëror dhe si i tillë është i pranishëm edhe në Kosovë.

Artikulli i plotë: Bullizmi ndikon në shtimin e vetëvrasjeve (Video)

Abuzimi me substanca narkotike mbetet fenomen shqetësues në vendin tonë.Nga viti në vit është rritur dukshëm numri i përdoruesve  të drogave të ndryshme si heroines, kokainës dhe marihuanës.Shefi i repartit të sëmundjeve të varësisë në spitalin rajonal në Gjakovë, psikiatri Ilir Grezda tha se grumposhat e reja janë ato që abuzojnë më së shumti më këto substanca.

Artikulli i plotë: 35 mijë persona llogaritet të jetë numri i përdoruesve të substancave narkotike në Kosovë (Video)

Nuk ka ditë që Policia e Kosovës të mos regjistrojë në databazën e saj disa aksidente trafiku. E shumë herë ato përveç me lëndime përfundojnë me fatalitet. Në shumicën prej tyre shkaktari është shpejtësia e lartë.Pikërisht sot shoqata e Sigurimeve e Kosovës, Policia e Kosovës dhe Ministria e Infrastrukturës mbajtën ligjeratë me studentët e universitetit “Fehmi Agani “ në Gjakovë me moton “Jeta nuk është pjesë e veturës”.

Artikulli i plotë: Kosovë: 76 persona humbën jetën në periudhën janar-shtator 2019 (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing