Ka ndërruar jetë në moshën 64 vjeqare mësusja Merita Kryeziu Beqa. Për të u organizua mbledhje komemorative nga menagjmenti I shkollës fillore “Emin Duraku “ institucion ku e ndjera dha kontribut deri në fund të jetës së saj.

Artikulli i plotë: Ndërroj jetë në moshën 64 vjeqare mësuesja Merita Kryeziu Beqa (Video)

Me rastin e shënimit të 75 vjetorit të çlirimit të Gjakovës nga okupatori nazifashist si dhe përvjetorit të themelimit të brigadës së 7 sulmuese kosovare në Gjakovë,  Organizata e veteranëve të Luftës Nacional Çlirimtare kanë bërë homazhe dhe kanë vendosur kurora tek bustet e heronjëve të cilët dhanë jetën për lirinë e atdheut.

Artikulli i plotë: Shënohet 75 vjetori i çlirimit të Gjakovës nga okupatori nazifashist (Video)

Sot në qytetin e Gjakovës është mbajtur protest paqësore për lirimin e ish-ushtarit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Tomor Morina, i cili është arrestuar në Maqedoninë Veriore.

Artikulli i plotë: Gjakova kërkon lirimin e Tomorr Morinës, i arrestuar me fletarrest nga Serbia (Video)

Janë gjithsej 1002 familje që përfitojnë asistencë sociale, në Qendrën për Punë Sociale në Gjakovë. Këtë tregojnë statistikat e fundit, të nxjerra nga ky institucion. Dervish Tahiri drejtor i sapozgjedhur I kësaj qendre thotë se numri I të regjistruarve këtu, është zvogëluar dukshëm në kohët e fundit.

Artikulli i plotë: 1002 familje përfitojnë asistencë sociale në Gjakovë (Video)

Në pasditen e sotme punime për asfaltimin e rrugëve filluan edhe në fshatin Shqiponjë. Në filimin e këtyre punimeve i pranishëm ishte edhe kryetari I komunës Ardian Gjini I cili tha se në këtë fshat është duke u punuar edhe në renovimin e ambulantës dhe në shumë projekte tjera të cilat janë të financuara nga komuna dhe pushteti qëndror.

Artikulli i plotë: Filluan punimet për asfaltimin e rrugëve në fshatin Shqiponjë (Video)

Kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini, ka pritur sot për vizitë shefen e Zyrës së BE-së në Kosovë Nataliya Apostolova. Gjatë këtij takimi biseduan për projektet e përbashkëta që komuna e Gjakovës ka me Bashkimin Evropian, siç janë objekti i ri i kuvendit komunal dhe Ngrohtorja e re e qytetit. Me këtë rast i pari i komunës tha se Bashkimi Europian është donatori i pakrahasueshëm jo vetëm për Gjakovën po edhe për Kosovën. Projektet e nisura si objekti i ri i komunës dhe ngrohtorja e re do të jenë asete shumë të çmuara për të gjithë qytetarët.

Në anën tjetër ambasadorja Nataliya Apostolova tha se komuna e Gjakovës është komuna me përfitimet më të mëdha nga fondet e BE-së, mbështetje kjo që do të jetë edhe në të ardhmen.Mirëpo sa i përket projektit të ngrohtores së re Apostolova shprehi keqardhjen për Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, kërkoj të përshpejtoj procedurat për paisjen me dokumente.

“Është kënaqësi e veqantë të jem në Gjakovë. Ky qytet është njëri nga vendet që merr mbështetjen më të madhe nga Bashkimi Evropian. Unë shprehi keqardhje që sot nuk ishim në gjendje të shohim fillimin e punimeve për ngrohtoren me biomasë.Ky projekt i ngrohtores me biomasë është i pari i këtij lloji në Kosovë dhe siç e dini biomasa konsiderohet njëra nga gjërat që ndihmon në mbrojtjen e ambientit dhe siç dihet njëri nga prioritetet kryesore të BE-së është mbrojtja e ambientit dhe kundesi për natyrën.Shpresoj se ministria e ambientit shumë shpejt do ti rregulloj të gjitha procedurat rreth paisjes me dokumente dhe qytetarët e Gjakovës të marrin këtë shërbim jetësor”, tha Apostolova.

Krahas takimit me kryetarin Gjini, ambasadorja Apostolova gjatë ditës ka vizituar edhe dyqanin e rrobaqepësisë dhe punime dore, projekt ky që implementohet nga Rjetri i OJQ-ve të grave “Qeliza” dhe Shtëpia e Sigurt. Ky grant është nga projekti i BE-së “Lëvizim përpara: ngritja e efikasitetit dhe efektivitetit në luftë kundër trafikimit të qenieve njerëzore në Kosovë”. Këto OJQ gëzojnë mbështetje nga projekte të ndryshme të BE-së dhe janë shembull se si duhet të punohet më shumë rreth fuqizimit të gruas dhe femrës në përgjithësi./TV Syri Vision

Banorët e fshatit Babaj I Bokës kanë pritur sot për vizitë Ministrin e Infrastrukturës dhe Transportit Pal Lekaj dhe kryetarin e komunës së Gjakovës Ardian Gjinin.Ata bashkarisht morrën pjesë në fillimin e punimeve në rrugën Babaj i Bokës – Korenicë, e njohur ndryshe si rruga e Peshkut.

Artikulli i plotë: Filluan punimet në rrugën Babaj i Bokës – Korenicë (Video)

Ka më shumë se 15 vite që kjo urë në fshatin Osek Pashë është ndërtuar nga Kfori Italian. Ndërsa vite më parë edhe është rinovuar nga kuvendi komunal i Gjakovës. Por gjendja e saj momentale nuk është e mirë. Kjo për faktin se ajo tashmë është dëmtuar.

Artikulli i plotë: Ura në fshatin Osek Pashë do të rregullohet së shpejti (Video)

Për të 69-tin vit me radhë u mbajtën garat e kërcimit në ujë nga ura e Fshajtë në Gjakovë. Ky është sporti që qyteti i Gjakovës ia ka “zanat” për shumë dekada. 

Artikulli i plotë: Vedat Krasniqi "dallëndyshja" e edicionit të 69-të të kërcimeve nga Ura e Fshajtë (Video)

Komuna e Gjakovës karakterizohet me një trend pozitiv të buxhetit. Sipas raportit financiar të drejtorisë për buxhet dhe financa përgjatë periudhës janar- tetor janë realizuar  të hyra vetanake prej 3 milionë e 400 mijë euro.

Artikulli i plotë: Halilaj: Deri në fundvit synohet të realizohen deri në 4 milionë euro të hyra vetanake (Video)

Qyteti i Gjakovës  u bë nikoqir i festivalit më interesant, atë të mishit, i quajtur Mish-Mish Festival. Të shumtë ishin qytetarët të cilët u mblodhën në sheshin që njihet “Pazari i vjetër”.

Artikulli i plotë: Për herë të parë në Gjakovë u mbajt festivali i mishit (Video)

Kjo është mini deponia e riciklimin të qelqit e cila ndodhet në Qerim të Gjakovës.Ideja për krijimin e këtij biznesi erdhi nga ambientalisti Dukagjin Berisha. Kjo deponi e cila ëshyë e para e këtij lloji në Kosovë ka gjetur mbështetjen edhe nga Komuna e Gjakovës, kompania “Çabrati” dhe persona të tjerë.

Artikulli i plotë: Hapet mini-deponia e riciklimit të qelqit në Gjakovë, e para e këtij lloji në Kosovë (Video)

Një muaj më parë u bë hapja zyrtare e zyrës së avancuar të prokurimit në kuvendit komunal të Gjakovës, donacion ky nga USAID-i. Shefi i kësaj zyre Faton Gutaj na tregoj se ky projekt përveq që ka përmirësuar kushtet e punës poashtu ka ndikuar edhe më shumë në avancimin e transparencës, llogaridhënies dhe efektivitetit.

Pjesë e këtij donacion kanë qenë paisje të ndryshme të teknologjisë, në mesin e tyre edhe dy monitor të cilët iu mundësojnë komisioneve të vlerësimit si dhe të gjithë operatorëve ekonomik të shohin cdo projekt apo tender që publikohet online në E-prokurim.

E veqantë e zyrës së prokurimit është edhe arkiva. Tashmë cdo document është i renditur sipas viteve e kjo ka bërë që puna dhe qasja të jetë më e lehtë. Por përveq kësaj sistemi i ri ka bërë që edhe sigura e këtyre dokumenteve të jetë më e lartë.

Gutaj tha se këtë vit ka pasur një rritje enorme në prokurim por falë donacionit nga USAID-i është arritur që planifikimi të realizohet 68% ndërsa transparenca të jetë 100% si dhe siguria e dosjeve dhe tenderëve gjatë hapjes të jetë në nivel të lartë të sigurisë dhe transparencës. Përkundër punës voluminoze në këtë sektor punojnë 5 zyrtarë ligjor të cilët kanë prioritet transparencën dhe llogaridhënien, theksoj ndër të tjera shefi i këtij dikasteri ./TV Syri Vision/

Ka vetëm gjashtë muaj që klubi i shahut “Vëllaznimi” ka filluar punën edhe me shkollën e shahut pjesë e së cilës janë bërë vajza dhe djem të grupmoshave të reja nga Gjakova.Përveq kësaj Vëllaznimi tani më është konsoliduar në supërligën e Kosovës në shah dhe në dy vitet e fundit është renditur në mesin e tri ekipeve më të mira.

Artikulli i plotë: Shahistët e rinjë perspektivë e klubit “Vëllaznimi” (Video)

Është vënë gurthemeli për ndërtimin e “Sallës së Edukatës Fizike” në fshatin Rogovë të Hasit. Në këtë ceremoni të pranishëm ishin përfaqësues nga institucionet lokale të Gjakovës ,përfaqësues nga niveli qëndror, si dhe banorë të kësaj ane.

Artikulli i plotë: Vihet gurthemeli i sallës së edukatës fizike në shkollën “Haxhi Hoti” në Rogovë (Video)

Të mësuarit nuk është beteja e vetme për nxënësit në shkollë. Dhuna dhe reagimet ndaj saj janë shqetësimi më i madh i fëmijëve sot. Bullizimi, apo ndryshe njihet si sjelljet e dëmshme agresive, është një fenomen mbarëbotëror dhe si i tillë është i pranishëm edhe në Kosovë.

Artikulli i plotë: Bullizmi ndikon në shtimin e vetëvrasjeve (Video)

Udhëheqës të muzeve nga qytete të ndryshme të Kosovës dhe Shqipërisë, u bënë pjesë e simpoziumit shkencor "Muzetë dhe sfidat ndaj shoqërisë"  i cili u mbajt në Muzeun Etnografik të Gjakovës. Iniciatorja e këtij simpoziumi ishte ekspertja e muzeologjisë nga Shqipëria Dorina Xheraj – Subashi.

Artikulli i plotë: Mbahet simpoziumi shkencor "Muzetë dhe sfidat ndaj shoqërisë" në Gjakovë (Video)

Nuk ka ditë që Policia e Kosovës të mos regjistrojë në databazën e saj disa aksidente trafiku. E shumë herë ato përveç me lëndime përfundojnë me fatalitet. Në shumicën prej tyre shkaktari është shpejtësia e lartë.Pikërisht sot shoqata e Sigurimeve e Kosovës, Policia e Kosovës dhe Ministria e Infrastrukturës mbajtën ligjeratë me studentët e universitetit “Fehmi Agani “ në Gjakovë me moton “Jeta nuk është pjesë e veturës”.

Artikulli i plotë: Kosovë: 76 persona humbën jetën në periudhën janar-shtator 2019 (Video)

Aktualisht klubi i futbollit Vëllaznimi po ballafaqohet me probleme të shumta, njëri prej të cilëve është ai financiar. Në një situatë të tillë, bukfalisht çdo euro në buxhetin e klubit është shumë i mirëseardhur. “Kotribuo edhe ti për Vëllaznimin për vetëm 2 euro” kjo është iniciativa e radhës që ka marrë kryesia e klubit për të cilën na tregoj vetë menaxheri Besnik Gojani.

Artikulli i plotë: Kontribuo edhe ti për Vëllaznimin për vetëm 2 euro (Video)

Të vegjël por energjik. Këta janë anëtarët më të ri të klubit të tenisit “Sporek” në Gjakovë të cilët ka dy muaj që kanë filluar të mirren me këtë sport. Ani pse janë fillestar duken që kanë entuziazëm dhe po mundohen ta adaptojnë më shpejtë tenisin i cili të njëjtën kohë llogaritet edhe si rekreacion.

Artikulli i plotë: Rritet interesimi i të rinjëve gjakovarë për sportin e tenisit (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing