Kosova
Shkronjat

Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili, gjatë seancës së Kuvendit të Kosovës u ka dhënë një lajm të mirë profesionistëve shëndetësor.

Ministri Ismaili ka thënë se tashmë janë marrë të gjitha hapat nga Ministria e Shëndetësisë që të rriten pagat për të gjithë profesionistët shëndetësor në Kosovë. 
Ismaili ka treguar tashmë është përgatitur koncept dokumenti i cili i është dërguar Ministrisë së Administratës Publike të cilët do ta avancojnë përpara tani. 

“Pagat do të rriten për të gjithë profesionistët shëndetësor. Ne tashmë kemi marrë të gjitha hapat e nevojshme dhe të gjitha dokumentet i kemi dërguar në Ministrinë e Administratës Publike. 

Çka është më e rëndësishmja, për herë të parë profesionistët shëndetësor do të kenë këso rritje pagash dhe kthim të dinjitetit të tyre”, ka thënë ministri Ismaili. 

Gjatë seancës, ministri Ismaili ka treguar edhe për futjen në paga të qindra specializantëve, punësimin e 90 mjekëve e specialistë dhe 141 infermierëve vetëm gjatë këtij.