Kosova
Shkronjat

I ashtuquajturi drejtor në Zyrën për Kosovë, Marko Gjuriq, ka porositur të mërkurën se Qeveria e Serbisë do të propozojë në seancën e radhës të Kuvendit të anulohet “vendimi i kundërligjshëm” i autoriteteve në Prishtinë për “përvetësimin” e pronës së Serbisë.

Ai në një konferencë për media pas takimit me përfaqësuesit politikë serbë nga Kosova, theksoi se qeveria me një vendim të tillë do të mbronte me sukses interesat nacionale dhe shtetërore me rastin “e tentimit të Prishtinës që të rrëmbejë me dhunë Trepçën”.