Kosova
Shkronjat

Me rastin e përgatitjeve për zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës, është organizuar Programi Orientues për Policinë e Kosovës dhe Komisionin Qendror të Zgjedhjeve.

Në këtë tubim të pranishëm janë prokurorë si dhe krerë të lartë të PK-së.

Sikurse në zgjedhjet e kaluara, edhe në këto parlamentare, pritet që të angazhohen një numër i madh i përfaqësuesve të organeve të drejtësisë.

Prokurorja e Republikës, Laura Pula, ka konfirmuar se në zgjedhjet e 11 qershorit pritet të jetë një numër i madh i prokurorëve të cilët do të angazhohen intensivisht për 'mbrojtjen e votës', shkruan Indeksonline.

"Prokuroria ka ndërmarrë gjitha hapat për këto zgjedhje. Kemi të angazhuar 100 prokurore dhe numër të caktuar për të siguruar efikasitet për mbrojtje e votës së qytetarit", ka thënë ajo me rastin e organizimit të Programi Orientues për Policinë e Kosovës dhe Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Ajo, po ashtu theksoi se Policia e Kosovës dhe KQZ do të merren saktësisht me mbarëvajtjen dhe sigurinë e shtetit, ndërsa Prokuroria për mbrojtjen e votës së qytetarit. Prokurorja Pula po ashtu falënderoi edhe mediat për raportimin e kësaj gare zgjedhore.