Kryetarja e komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari-Lila, ka pritur sot në kabinetin e saj  delegacionin Amerikan nga Iowa i përbërë nga kryetari i Fort Dodge, Matt Bemrich, drejtori i sektorit të ekonomisë dhe inxhinierisë, Chad Schaeffer, dhe presidentin e kolegjit qendror të Iowa, Dr. Dan Kinney.

Artikulli i plotë: Gjakova dhe Fort Dodge do të shkëmbejnë përvojat në fushën e artit

Raste të shumta të kontrabandimit me substanca  narkotike po zbulon Policia Rajonale Kufitare në rajonin e Perëndimit në Gjakovë.

Artikulli i plotë: Në 6 mujorin e parë të këtij viti Policia Rajonale Kufitare ka konfiskuar rreth 100 kg drogë (Video)

Ekipet e kërkim-shpëtimit të FSK-së po vazhdojnë kërkimin po vazhdojnë edhe sot kërkimin për të gjetur trupin e Sali Gërqinës, i cili sipas Policisë së Kosovës ka kërcyer në lumin Drini i Bardhë nga Ura e Fshejt dhe nuk ka arritur të dalë nga aty.

Artikulli i plotë: Vazhdon kërkimi i trupit të Sali Gërqinës, zhytësit problem me shikueshmërinë në ujë

Ky shesh, i cili mban emrin e poetit Ali Podrimja, së shpejti do të marrë një pamje të kinemasë së hapur. Që nga mbrëmja e 7 korrikut të këtij viti, në këtë vend do të zhvillohen aktivitete të ndryshme filmike dhe artistike. Një nga ideatorët e parkut kulturor “Ali Podrimja”, thotë se këto aktivitete janë paraparë të mbahen dy ditë në javë, përgjatë tre muajve të verës. E që kjo ide të bëhet realitet, të rinjtë e Gjakovës zhvilluan edhe një fushatë për mbledhje të fondeve.

Artikulli i plotë: Nga 7 korriku në Gjakovë hapet kinemaja verore (Video)

Është dita e tyre e dytë në qytetin e Gjakovës. Delegacioni nga qyteti Fort Dodge nga shteti amerikan Ioëa, dje vizituan Brigadën e Zjarrfikësve, për të vazhduar në qendrën krijuese BONEVET, dhe në fund panë nga afër edhe potencialin e ndërmarrjeve shoqërore në këtë komunë. E në ditën e tyre të dytë të vizitës, ata u takuan me kryetaren e Gjakovës, Mimoza Kusari-Lila, në zyrën e saj. Pas këtij takimi, në konferencë me gazetarë ajo e ka quajtur vizitën e delegacionit amerikan si të frytshme .

Artikulli i plotë: Gjakova dhe Fort Dodge do të bashkëpunojnë në aspektin e kulturës (Video)

Fillimisht, vizituan Brigadën e Zjarrfikësve në Gjakovë. Kryetari i qytetit Fortt Dodge, Matt Bemrich së bashku me ekspertë të arsimit, inxhinierisë dhe ekonomisë nisën ditën e sotme me vizita nëpër institucione të ndryshme në komunën e Gjakovës.

Artikulli i plotë: Qyteti amerikan me mundësi investimi në zonën industriale në Gjakovë (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing