Janë nderuar me homazhe dëshmorët Mark, Kolë, Prend dhe Memë Lleshi të fshatit Vraniq të komunës së Gjakovës. Dëshmorët Lleshi ranë heroikisht 19-të vite më parë në rezistencën ndaj pushtuesit serb.Me këtë rast përveq familjarëve dhe miqëve homazhe bënë edhe përfaqësues të subjekteve politike si dhe deputet të kuvendit të Kosovës. 

Artikulli i plotë: Nderohen me homazhe dëshmorët Lleshi (Video)

Drejtoria për Bujqësi Pylltari dhe Zhvillimj Rural ka bërë të ditur se ka përfunduar me sukses fushata e korrje-shirjes së grurit në komunën e Gjakovës. Këtë vit rendimenti I grurit është 3800 kg/ha- 4000 kg/ha si dhe kualiteti I kulturave lavërtare ka qenë I kënaqshëm.

Artikulli i plotë: Përfundon fushata e korrje-shirjes së grurit në Gjakovë (Video)

Të rinjë nga Kosova, rajoni, Evropa dhe Amerika sot kanë zhvilluar kamp innternacional në sheshin “Ali Podrimja” në Gjakovë. Ata zgjodhën që ditën e sotme ta kalojnë me aktivitete të ndryshme si dhe të vizitojnë qytetin e Gjakovës.

Artikulli i plotë: OJQ “TOKA” zhvillon kampin Internacional në sheshin “Ali Podrimja” (Video)

Zakonisht bëjnë grumbullimin e mbeturinave në orët e para të mëngjesit, Por që nga 3 korriku, punëtorët e kompanisë rajonale të mbeturinave “Cabrati” në komunë e Gjakovës, po bëjnë një punë të tillë pas orës 22 në mbrëmje.

Artikulli i plotë: K.R.M "Çabrati" grumbullon mbeturinat në rrugët kryesore pas orës 22:00 (Video)

Sporti gjakovar në fund të muajit gusht do të prezantohet në arenën ndërkombëtare përmes klubit të futsallit “Liburn”, I cili do të merrë pjesë në fazën parakualifikuese të UEFA Futsall Cup 2017/2018. Liburn do të udhëtojë për në Luksemburg me 21 gusht ku do të zhvilloj ndeshje me ekipet kampione të disa shteteve Evropiane.

Artikulli i plotë: Fc “Liburn” po përgatitet për fazën parakualifikuese të UEFA Futsal Cup (Video)

Në mbledhjen e radhës të bordit të drejtorëve, nga Drejtoria për Bujqësi, Pylltari, dhe Zhvillim Rural, u paraqitën tri kërkesa, të cilat edhe u aprovuan.

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës subvencionon sektorin e bujqësisë, shëndetësisë, dhe kulturës për vitin...

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing