Punimet e kësaj rruge, e cila ndodhet në fshatin Bishtazhin të komunës së Gjakovës ka një kohë që janë finalizuar. Por, sot ministri i infrastrukturës në detyrë, Lutfi Zharku, me bashkëpunëtorë si dhe kryetarja e komunës së Gjakovës, Mimoza Kusari-Lila erdhën që të bëjnë përurimin e përfundimit të këtyre punimeve.

Artikulli i plotë: Kusari-Lila dhe Zharku përurojnë rrugën në Bishtazhin, dhe inspektojnë punime të nisura (Video)

Klubit Futbollistik "Dardanët" nga Gjakova i është dëmtuar fusha sportive, kjo pasi që një person e ka lëruar atë.Sipas zyrtarëve të klubit, personi i cili e ka bërë këtë veprim këtë pronë e ka marrë shfrytëzim nga AKP pa dijenin e tyre.

Artikulli i plotë: Ndërpitet aktiviteti sportiv i FC “Dardanët”, lërohet fusha të cilen e ka shfrytëzuar deri më tani...

Për herë të parë, në Kosovë do të ketë një vlerë zyrtare të tokës së klasifikuar në kategori të ndryshme sic janë tokat për qëllime rezideniciale, komerciale industriale, bujqësore dhe pyjore. E gjithë kjo në kuadër të një projekti të filluar që tri vite nga Ministria e Financave në bashkëpunim me shtetin suedez dhe komunat e Kosovës, e i cili është implementuar nga departamentet e tatimit në pronë. Tash është koha kur këto institucione po shpalosin vlerësimin preliminar të tokave përmes ekspozitave nëpër të gjitha komunat e Kosovës, përfshirë edhe Gjakovën.

Artikulli i plotë: Edhe në Gjakovë hapet ekspozita për vlerësimin preliminar të tokave (Video)

Delegacioni komunal ka bërë homazhe dhe ka vendosur kurora me lule  në Kompleksin Memorial të Dëshmorëve në fshatin Shqiponjë me rastin e shënimit të përvjetorit të çlirimit të këtij fshati.Të pranishëm ishin edhe udhëheqës të subjekteve politike në vend.

Artikulli i plotë: Me homazhe dhe akademi ndërohen dëshmorët e fshatit Shqiponjë (Video)

18 maji, dita botërore e muzeve, shënohet që nga viti 1977. Një datë e tillë është krijuar nga ICOM apo Këshilli ndërkombëtar i muzeve, me qëllim të rritjes së vetëdijës mbi rëndësinë e muzeve në zhvillimin e shoqërisë.

Artikulli i plotë: Muzeu Etnografik në Gjakovë shënon ditën ndërkombëtare të muzeve për herë të parë (Video)

Në ditën e shënuar për Gjakovën shkolla fillore "Dëshmorët e Kombit" në Shqiponjë shënoi 48 vjetorin e themelimit. Pjesëtarët e këtij institucioni arsimor u shprehën krenarë për emrin që mbajnë.

Artikulli i plotë: Shkolla fillore “Dëshmorët e Kombit” në Shqiponjë shënoi 48 vjetorin e themelimit (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing