Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili ka vizituar sot Klinikën e Neonatologjisë, ku më shumë se 10 mijë fëmijë të porsalindur gjatë vitit marrin shërbimet e para mjekësore.

Artikulli i plotë: Ministri Ismaili më 1 Qershor zotohet për përmirësimin e kushteve të klinikave të fëmijëve

Ambasadori gjerman në Kosovë, Christian Heldt, ka uruar përfaqësuesit institucional të Kosovës për ratifikimin e marrëveshjes së demarkacionit me Malin e Zi, por tha se sa i përket liberalizimit të vizave ka ende punë për t’u bërë.

Artikulli i plotë: Ambasadori gjerman ia këput shpresat të gjithëve: Keni edhe shumë punë deri te vizat

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, beson fuqishëm se sot (e martë) aktorët politikë në vend do të reflektojnë dhe do ta votojnë ratifikimin e demarkacionit me Malin e Zi.

Artikulli i plotë: Hoxha: Pas ratifikimit të demarkacionit, qytetarët do të lëvizin lirshëm në BE

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve–KOMF i cili përfaqëson 27 organizata joqeveritare në fushën e mbrojtjes së të drejtave të fëmijëve, i udhëhequr nga misioni për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe marrë shkas nga rastet e fundit të paprecedent të dhunës që kanë rezultuar dhe me humbjen e jetës së fëmijëve, sot përmes një letre të hapur dërguar kryeministrit Ramush Haradinaj kanë kërkuar që të rritet vëmendjen ndaj sigurisë së fëmijëve dhe në të njëjtën kohë të adresojë me prioritet absolut sigurinë dhe mbrojtjen e fëmijëve në Kosovë.

Artikulli i plotë: KOMF letër Haradinajt: Kryeministër, rrisni sigurinë dhe mbrojtjen e fëmijëve

Pas takimit, me Ministrin Schneider, u zhvillua takimi bilateral, ku u diskutuan detajet e Marrëveshjes bilaterale ‎2017-2020, ku vend të rëndësishëm iu dha asistencës teknike për Ministrinë e Integrimit Evropian, asistenca për Ministrinë e Financave, Ministrinë e Shëndetësisë, të Arsimit si dhe ambientit, duke ratifikuar Marrëveshje për përkrahjen financiare të Kosovës nga Luksemburgu me 30 milion euro.

Artikulli i plotë: Hoxha: Ministri Schneider konfirmon përkrahjen e fuqishme nga Luksemburgu

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing