Po bëjnë dorëzimin e dokumenteve për regjistrimin e klasës së dhjetë në shkollën e mesme teknike “Nexhmedin Nixha” në Gjakovë. Sipas drejtorit Neshet Këpuska këtë vit është rritur interesimi për të vijuar shkollimin në këtë institucion I cili ofron drejtime të ndryshme profesionale si makineri, elektro teknik, ndertimtari, dizajn, informatikë, rrobaqepësi etj.

Artikulli i plotë: Vetëm edhe dy ditë do të jetë I hapur konkursi I regjistrimit të vitit shkollor 2018/2019 për...

Ka disa ditë që kuvendi komunal, gjegjësisht drejtoria për shërbime është duke punuar në finalizimin e projekteve infrastrukturore në komunën e Gjakovës. Bëhet fjalë për riparimin dhe sanimin e rrugëve kryesore të qytetit.

Artikulli i plotë: Në Gjakovë po punohet në sanimin e rrugëve kryesore dhe hyrje-daljeve të qytetit (Video)

Me rastin e ditës së çlirimit të qytetit të Gjakovës, një aktivitet edukativ u mbajt në ambientin e muzeut etnografik. Ishin nxënësit e shkollës fillore “Mazllum Këpuska” të cilët vizituan nga afër këtë ambient dhe panë nga afër eksponatet të cilat janë të ekspozuara këtu. Ata i priti drejtori i muzeut Besmir Hasi i cili i njoftoi për  rëndësinë historike dhe kulturore këtij intitucioni.

Artikulli i plotë: Në ditën e çlirimit nxënësit e shkollës “Mazllum Këpuska” vizitojnë muzeun etnografik (Video)

Nën patronatin e kryeministrit Ramush Haradinaj, është mbajtur manifestim përkujtimor me rastin e 20 vjetorit të betejës së Rakovinës dhe njëkohësisht 19 vjetorit të clirimit të kësaj ane të komunës së Gjakovës.

Artikulli i plotë: Gjakovë: Zbulohet lapidari i martirëve dhe dëshmorëve të Rakovinës (Video)

Besimtarët e fesë islame sot kanë përfunduar  muajin e Shenjtë të Ramazanit. Pas një muaj agjërimi dhe sakrifikce, besimtarët myslimanë nesër kremtojnë festën e Fiter Bajramit. Namazi i Fitër Bahramit falet nesër në ora 5:34 minuta. 

Artikulli i plotë: Sot përfundon Ramazani, nesër besimtarët myslimanë festojnë Fitër Bajramin (Video)

Me nderime të larta shtetërore dhe kombëtare I është dhënë lamtumira e fundit Hilmi Haradinajt. Përfaqësues dhe personalitete shtetërore nga republika e Kosovës, përfaqësues shtetëror nga Shqipëria, Maqedonia si dhe qytetarë nga vende të tjera erdhën në Gllogjan për të nderuar me homazhe jetën dhe veprën e babait të kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinajt dhe heronjëve Shkëlzen dhe Luan Haradinaj, Hilmiut.

Artikulli i plotë: Me nderime të larta i jepet lamtumira e fundit Hilmi Haradinajt (Video)

Banka Gjermane për Zhvillim (KfW) do të mbështes Prizrenin, Pejën dhe Gjakovën me 8 milionë euro në realizimin e projektit “Mënjanimi i ujërave të zeza në Kosovën Jugperëndimore – FAZA V”, raporton Ekonomia Online.

Artikulli i plotë: KRU "Gjakova" përfituese e projektit nga KFW për eliminimin e ujërave të zeza (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing