Shëtitorja përgjatë lumit Krena në Gjakovë do të marrë një pamje tjetër. Kjo për faktin se janë duke u kryer punimet për ndërtimin dhe rregullimin e kësaj shëtitore gjatësia e së cilës është 2 kilometra e gjysmë.

Artikulli i plotë: Ja se si do të duket projekti i shëtitores së lumit Krena, faza e parë ka filluar të punohet (Video)

Nga sot ka filluar bartja e nxënësve në komunën e Gjakovës këtë e ka bërë të ditur në një intervistë për televizionoin Syri Vision, kryetari i komunës Ardian Gjini.

Artikulli i plotë: Zgjidhet qështja për transportin e nxënësve në komunën e Gjakovës (Video)

Edhe këtë vit në Gjakovë, shoqata e bletarëve “Flora” në mbështetje të Komunës së Gjakovës ka organizuar manifestimin “Festa e Mjaltit 2018”.Në këtë event u tha se këtë vit ka pasur më shumë rendiment të mjaltit.

 

Artikulli i plotë: Shënohet “Festa e Mjaltit 2018” në Gjakovë (Video)

Ministri I Arsimit Shyqyri Bytyqi ditë më parë morri vendim që në të gjitha shkollat e Kosovës të bëhet vlerësimi I performancës së mësimdhënësve. Në bazë të ligjit mbi inspeksionin të cilin ministria e arsimit dhe kuvendi I kosovës e kanë aprovuar është edhe një pikë e veqantë që përfshin edhe vlerësimin e përformancës së mësimdhënësve.

Artikulli i plotë: Inspektoriati I Arsimit në Gjakovë fillon procesin e vlerësimit të performancës së mësimdhënësve...

Një projekt tjetër infrastrukturor I cili sot është inauguruar është edhe rruga e lagjes Shala në fshatin Smaqi 1. Për të përuruar banorët e kësaj ane erdhi kryetari I komunës Ardian Gjini së bashku me bashkëpunëtorët e tij.

Artikulli i plotë: Inaugurohet rruga e lagjes Shala në fshatin Smaqi 1 (Video)

Në kuadër të vizitave që po iu bënë shkollave të Gjakovës për të iu uruar vitin e ri shkollor, kryetari i komunës Ardian Gjini i shoqëruar nga bashkëpunëtorët sot vizituan edhe shkollën “Zef Lush Marku” në Brekoc.Fillimish u takua me këshillin e nxënësve të kësaj shkolle të cilët paraqiten kërkesat e tyre.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Zef Lush Marku” në Brekoc (Video)

Është bërë inaugurimi I  rrugës “Martirët e Molliqit”  e cila lidh fshatin e Molliqit me pjesën turistike të Potokut.Në përurimin e saj I pranishëm ishte  kryetari I komunës së Gjakovës Ardian Gjini, deputeti  Hajdar Beqa dhe banorë të kësaj ane. Kjo rrugë e cila ka një gjatësi rreth 500 metra është bashkëinvestim i Komunës së Gjakovës me Ministrinë e Infrastrukturës dhe ka kushtuar 37 mijë euro.

Artikulli i plotë: Inaugurohet rruga që lidh fshatin Molliq me pjesën turistike të Potokut (Video)

Mëngjesin e ditës sotme nxënësit dhe mësimdhënësit e shkolles fillore “Pjetër Muqaj” në fshatin Guskë e filluan me vizitën e  kryetarit të komunës së Gjakovës Ardian Gjini dhe bashkëpunëtorëve tij. Ashtu sikurse në të gjitha shkollat tjera, edhe këtu kryetari përcjelli mesazhin e tij që të punohet më me zell në edukimin sa më cilësor të gjeneratave si dhe të respektohen normat ligjore.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Pjetër Muqaj” në Guskë (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing