Në komunën e Gjakovës interesimi për të kultivuar kultura bujqësore duket të jetë I kënaqëshëm. Dëshira dhe vullneti janë dy gjërat kryesore që I duhen një bujku apo fermeri për të qenë i sukseshsëm në veprimtarinë e tij. Në mesin e atyre që mirren me kultivimin e perimeve është edhe Ymer Alija nga fshati Dujakë i Gjakovës I cili mbi 10 vite mirret me këtë veprimtari.

Artikulli i plotë: Ymer Alija për më shumë se 10 vite kultivues i kulturave bujqësore (Video)

 Interesimi I femrave për sport në komunën e Gjakovës dita ditës po shtohet. Mirëpo edhe sukseset nuk po mungojnë. Në mesin e klubeve sportive që ka arritur sukses të veqantë është Klubi I Basketbollit “Vëllaznimi”.Vajzat gjakovare kanë arritur që pas 14 viteve ta dërgojnë Vëllaznimin në Play-Off.

Artikulli i plotë: Basketbollistet e KB “Vëllaznimi” arrijnë në Play-Off pas 14 viteve (Video)

Secili fëmijë meriton një fillim të shëndoshë të jetës. Ky ishte njoftimi nga ana e Ministrisë së Shëndetësisë në Kosovë, me të filluar java e shënuar e imunizimit.

Artikulli i plotë: Në javën e imunizimit vaksinohen 28 fëmijë të lagjes "Ali Ibra" në Gjakovë (Video)

Temperaturat e ulëta që mbizotëruan në Kosovë në ditët e para të stinës së pranverës, i’u shkaktuan dëme të konsiderueshme fermerëve. Për këtë, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë, dhe Zhvillimit Rural ka vendosur të grumbullojë të dhënat e përgjithshme, në lidhje me dëmet materiale që i janë shkaktuar kulturave bujqësore në tërë Kosovën.

Artikulli i plotë: Nesër, afati i fundit për paraqitjen e dëmeve që i'u shkaktuan kulturave bujqësore (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

kontakt info:

Rruga: Kolë LLeshi nr28

Gjakovë
Kosovë
50000
Email: info@syri-vision.tv

Telefoni: +381390329777

Celular: +37744666190

marketing