Ngrohtësisht  e pritën kryetarin  e komunës Ardian Gjinin, nxënësit e shkollës fillore “Dëshmorët e Hereqit” me rastin vizitës e cila u bë në kuadër të fillimit të vitit të ri shkollor.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Dëshmorët e Hereçit” në fshatin Hereç (Video)

Gjatë këtyre ditëve në qytete të ndryshe të Kosovës po organizohen aktivitete në kuadër të javës evropiane të sportit. Me këtë rast  në komunën e Gjakovës është mbajtur Panairi i Sportit i cili u organizua nga Komiteti Olimpik i Kosovës në bashkpunim me Drejtorinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe iu dedikua fëmijëve dhe të rinjve.

Artikulli i plotë: Mbahet “Panairi i Sportit 2018” në Gjakovë (Video)

Në kuadër të vizitave që po iu bënë shkollave të Gjakovës për të iu uruar vitin e ri shkollor, kryetari i komunës Ardian Gjini i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij sot vizitoj shkollën “Fan Noli” në fshatin Dujakë.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Fan S. Noli” në fshatin Dujakë (Video0

Ka dy ditë që në komunën e Gjakovës po mbahet trajnimi për certifikimin e guidave për çiklizmin malor i cili po zhvillohet në kuadër të projektit ndërkufitar në mes të Kosovës dhe Shqipërisë dhe quhet ”Zgjerimi I shtegut Via Dinarica” që lidh Kosovën me Shqipërinë dhe promovon turizmin malor.

Artikulli i plotë: Gjakovë, mbahet trajnimi për certifikimin e guidave për çiklizmin malor (Video)

Nxënësit  dhe mësimdhënësit e shkollës fillore “Isa Boletini” në fshatin Osek Hylë  mëngjesin e sotëm e filluan me vizitën e kryetarit të komunës së Gjakovës Ardian Gjini  I cili I uroj ata për një fillim të mbarë të vitit shkollor.

Artikulli i plotë: Kryetari Ardian Gjini viziton shkollën “Isa Boletini” në fshatin Osek Hylë (Video)

Sikurse në gjithë vendin edhe  në Gjakovëu shënua dita botërore e kontracepsionit. Me këtë rast Asociacioni për Edukim dhe Zhvillim të Shëndetësisë AHED së bashku me koalicionin e organizatave  jo-qeveritare për shëndetin dhe të drejtat seksuale dhe riprodhuese në bashkëpunim me drejtorinë komunale të shëndetësisë  të përkrahur  nga Fondi për Popullsi i Kombeve të Bashkuara UNFPA mbajtën takim informues me  nxënësit e gjimnazit “Hajdar Dushi” me moton “E ardhmja jote është zgjedhja jote”.

Artikulli i plotë: Shënohet Dita Botërore e Kontracepsionit edhe në Gjakovë (Video)

Gjimnazi “Hajdar Dushi” në Gjakovë ishte nikoqir i pritjes së Presidentit të Komitetit Olimpik të Kosovës Besim Hasani. Fillimisht drejtori Bedri Cahani e priti atë në zyre ku e falënderoj për vizitën dhe për kontributin e tij që po e jep në ngritjen e disiplinave olimpike në Kosovë.

Artikulli i plotë: Presidenti i KOK-ut Besim Hasani viziton gjimnazin “Hajdar Dushi” (Video)

Përfaqësues të organizatave joqeveritare si dhe të rinjë të komunës së Gjakovës  zhvilluan një diskutim gjithëpërfshirës për konceptin dhe pozicionimin e shoqërisë civile si element i fuqishëm për ndryshime në vend ku të ftuar në panel ishin: Jeta Xharra nga Rrjeti Ballkanik për Gazetari Hulumtuese, Haki Abazi nga Insituti për Zhvillim Ekonomik, Dajana Berisha nga Forumi për iniciativa qytetare dhe  Luan Dalipi.

Artikulli i plotë: Diskutohet për pozicionimin e shoqërisë civile karrshi temave me interes shoqëror (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing