Komisioni Komunal për Siguri në Bashkësi sot ka mbajtur mbledhjen e radhës, në të cilën janë shqyrtuar disa pika të rendit të ditës. Fillimisht u diskutua kërkesa për deminimin e terrenit të ish- pompës  “Marash Petrol”, objekt ky i mbetur në gjendje të tillë që prej bombardimeve të NATO-s në vitin 1999.

Artikulli i plotë: Mbahet mbledhja e radhës e KKSB-së (Video)

Organizata mjedisore “Let’s Do It Kosova” në bashkëpunim me kuvendin komunal të Gjakovës, këshillin e veprimit rinor lokal, si dhe aktivistë të tjerë sot kanë pastruar një pjesë të qendrës rekreative Shkugëza e cila ishte e mbushur me mbeturina të ndryshme. E gjithë kjo u organizua në kuadër të aksionit “Ta Pastrojmë Kosovën”.

E vullnëtarët të cilët u anagzhuan për pastrimin e kësaj pjese të qytetit apeluan tek qytetarët që ti bashkohen këtij aksioni i cili ka për qëllim pastrimin dhe mbrojtjen e mjedisit nga mbeturinat.

Ztrtarët komunal të sektorit të mjedisit të cilët thanë se Shkugëza është vendi I cili frekuentohet nga qytetarë të shumtë. Mirëpo ajo që mbetet shqetësuese është hudhja e mbeturinave nga disa qytetarë të pa ndërgjegjshëm.

Shkugëza është një prej vendeve më të pëlqyera për qytetarët të cilët preferojnë të kalojnë kohë se lirë, këtu ata mund të shijojnë natyrën e bukur  dhe ajrin e pastër. Andaj ajo qka duhet të bëjmë është që ta kursejmë këtë natyrë të bukur nga mbeturinat./Tv Syri Vision/

Është bërë inaugurimi i “Qendrës për karrierë” në shkollën e mesme teknike “Nexhmedin Nizha” në Gjakovë. Ky projekt është si rezultat i një partneriteti dhe bashkë-investimi në mes të komunës së Gjakovës, shkollës “Nexhmdin Nixha”, Ministrisë së Arsimit, Fondacionit Ipko dhe Agjëncisë Zviverane për Zhvillim dhe Bashkëpunim.

Artikulli i plotë: Inaugurohet “Qendra për karrierë” në shkollën e mesme teknike “Nexhmedin Nixha” (Video)

Ankesave të banorëve të kësaj ane të komunës së Gjakovës u ka ardhur fundi. Kjo falë punimeve që nisën në gusht të këtij viti për rikonstruktimin dhe asfaltimin e rrugës regjionale që lidh komunën e Gjakovës me atë të Junikut. Sot këto punimet janë finalizuar dhe rruga që me vite të tëra ishte me gropa, tani duket kështu. Ky është një investim nga Ministria e Infrastrukturës në vlerë prej 700 mijë euro.

Në ditën kur nisën punimet, ministri i infrastrukturës, Pal Lekaj, ka thënë se kjo rrugë e lidh komunën e Gjakovës me Junikun dhe Deçanin, poashtu frekuentohet jo vetëm nga banorët e fshatërave të Rekës së Keqe por edhe të Malësisë së Gjakovës, dhe se qeveria e Kosovës në hartën e saj ka edhe shumë projekte të ngjashme të cilat do të implementohen në të ardhmen. E banorët e kësaj ane të komunës së Gjakovës theksuan rëndësinë e këtij projekti në aspektin rural, ekonomik, dhe social për këtë rajon./Tv Syri Vision/

Kjo kabinë e pritjes për udhëtarët e autobusit sot u vendos në dalje të qytetit të Gjakovës në drejtim të Pejës, konkretisht përballë qendres tregtare ETC. Me vetë iniciativë të pronarëve të fabrikës Shkumbini -AG nga Prapaqani I Deçanit kjo kabinë u dhurua donacion për komunën e Gjakovës.

Artikulli i plotë: Fabrika Shkumbini -AG dhuron donacion për komunën e Gjakovës një vend-stacion (Video)

Nga sot sheshi prapa banesave në afërsi KEDS-it në Gjakovë është rregulluar. Në përurimin e finalizimit të këtij projekti i pranishëm ishte kryetari i komunës Ardian Gjini i cili tha se ata që do ti gëzohgen më së shumti këtij projekti janë banorët e kësaj lagje të qytetit të Gjakovës.

Artikulli i plotë: Finalizohet projekti i sheshit prapa KEDS-it në Gjakovë (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing