Janë gjithsej 1002 familje që përfitojnë asistencë sociale, në Qendrën për Punë Sociale në Gjakovë. Këtë tregojnë statistikat e fundit, të nxjerra nga ky institucion. Dervish Tahiri drejtor i sapozgjedhur I kësaj qendre thotë se numri I të regjistruarve këtu, është zvogëluar dukshëm në kohët e fundit.

Artikulli i plotë: 1002 familje përfitojnë asistencë sociale në Gjakovë (Video)

Kjo është mini deponia e riciklimin të qelqit e cila ndodhet në Qerim të Gjakovës.Ideja për krijimin e këtij biznesi erdhi nga ambientalisti Dukagjin Berisha. Kjo deponi e cila ëshyë e para e këtij lloji në Kosovë ka gjetur mbështetjen edhe nga Komuna e Gjakovës, kompania “Çabrati” dhe persona të tjerë.

Artikulli i plotë: Hapet mini-deponia e riciklimit të qelqit në Gjakovë, e para e këtij lloji në Kosovë (Video)

Kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini, ka pritur sot për vizitë shefen e Zyrës së BE-së në Kosovë Nataliya Apostolova. Gjatë këtij takimi biseduan për projektet e përbashkëta që komuna e Gjakovës ka me Bashkimin Evropian, siç janë objekti i ri i kuvendit komunal dhe Ngrohtorja e re e qytetit. Me këtë rast i pari i komunës tha se Bashkimi Europian është donatori i pakrahasueshëm jo vetëm për Gjakovën po edhe për Kosovën. Projektet e nisura si objekti i ri i komunës dhe ngrohtorja e re do të jenë asete shumë të çmuara për të gjithë qytetarët.

Në anën tjetër ambasadorja Nataliya Apostolova tha se komuna e Gjakovës është komuna me përfitimet më të mëdha nga fondet e BE-së, mbështetje kjo që do të jetë edhe në të ardhmen.Mirëpo sa i përket projektit të ngrohtores së re Apostolova shprehi keqardhjen për Ministrinë e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, kërkoj të përshpejtoj procedurat për paisjen me dokumente.

“Është kënaqësi e veqantë të jem në Gjakovë. Ky qytet është njëri nga vendet që merr mbështetjen më të madhe nga Bashkimi Evropian. Unë shprehi keqardhje që sot nuk ishim në gjendje të shohim fillimin e punimeve për ngrohtoren me biomasë.Ky projekt i ngrohtores me biomasë është i pari i këtij lloji në Kosovë dhe siç e dini biomasa konsiderohet njëra nga gjërat që ndihmon në mbrojtjen e ambientit dhe siç dihet njëri nga prioritetet kryesore të BE-së është mbrojtja e ambientit dhe kundesi për natyrën.Shpresoj se ministria e ambientit shumë shpejt do ti rregulloj të gjitha procedurat rreth paisjes me dokumente dhe qytetarët e Gjakovës të marrin këtë shërbim jetësor”, tha Apostolova.

Krahas takimit me kryetarin Gjini, ambasadorja Apostolova gjatë ditës ka vizituar edhe dyqanin e rrobaqepësisë dhe punime dore, projekt ky që implementohet nga Rjetri i OJQ-ve të grave “Qeliza” dhe Shtëpia e Sigurt. Ky grant është nga projekti i BE-së “Lëvizim përpara: ngritja e efikasitetit dhe efektivitetit në luftë kundër trafikimit të qenieve njerëzore në Kosovë”. Këto OJQ gëzojnë mbështetje nga projekte të ndryshme të BE-së dhe janë shembull se si duhet të punohet më shumë rreth fuqizimit të gruas dhe femrës në përgjithësi./TV Syri Vision

Ka vetëm gjashtë muaj që klubi i shahut “Vëllaznimi” ka filluar punën edhe me shkollën e shahut pjesë e së cilës janë bërë vajza dhe djem të grupmoshave të reja nga Gjakova.Përveq kësaj Vëllaznimi tani më është konsoliduar në supërligën e Kosovës në shah dhe në dy vitet e fundit është renditur në mesin e tri ekipeve më të mira.

Artikulli i plotë: Shahistët e rinjë perspektivë e klubit “Vëllaznimi” (Video)

Ka më shumë se 15 vite që kjo urë në fshatin Osek Pashë është ndërtuar nga Kfori Italian. Ndërsa vite më parë edhe është rinovuar nga kuvendi komunal i Gjakovës. Por gjendja e saj momentale nuk është e mirë. Kjo për faktin se ajo tashmë është dëmtuar.

Artikulli i plotë: Ura në fshatin Osek Pashë do të rregullohet së shpejti (Video)

Të mësuarit nuk është beteja e vetme për nxënësit në shkollë. Dhuna dhe reagimet ndaj saj janë shqetësimi më i madh i fëmijëve sot. Bullizimi, apo ndryshe njihet si sjelljet e dëmshme agresive, është një fenomen mbarëbotëror dhe si i tillë është i pranishëm edhe në Kosovë.

Artikulli i plotë: Bullizmi ndikon në shtimin e vetëvrasjeve (Video)

Komuna e Gjakovës karakterizohet me një trend pozitiv të buxhetit. Sipas raportit financiar të drejtorisë për buxhet dhe financa përgjatë periudhës janar- tetor janë realizuar  të hyra vetanake prej 3 milionë e 400 mijë euro.

Artikulli i plotë: Halilaj: Deri në fundvit synohet të realizohen deri në 4 milionë euro të hyra vetanake (Video)

Nuk ka ditë që Policia e Kosovës të mos regjistrojë në databazën e saj disa aksidente trafiku. E shumë herë ato përveç me lëndime përfundojnë me fatalitet. Në shumicën prej tyre shkaktari është shpejtësia e lartë.Pikërisht sot shoqata e Sigurimeve e Kosovës, Policia e Kosovës dhe Ministria e Infrastrukturës mbajtën ligjeratë me studentët e universitetit “Fehmi Agani “ në Gjakovë me moton “Jeta nuk është pjesë e veturës”.

Artikulli i plotë: Kosovë: 76 persona humbën jetën në periudhën janar-shtator 2019 (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing