Me organizim të kuvendit komunal dhe drejtorisë për kulturë rini dhe sport në Gjakovë u mbajt turneu me veteranët e futbollit. E gjithë kjo u mbajt në nderim të jetës dhe veprës së dëshmorëve Lleshi. Pjesëmarrës të këtij aktiviteti sportiv ishin veteranët e klubit të futbollit Vëllaznimi nga Gjakova dhe Besa nga Peja.

Artikulli i plotë: Në nderim të 20-të vjetorit të rënies së dëshmorëve Lleshi u mbajt turne me veteranët e futbollit...

Përkundër faktit që në sezonin veror ka një fluks më të madh të qytetarëve dhe pjesëmarrësve në trafik, gjendja e sigurisë rrugore është më e mirë në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar duke u bazuar në statistikat e aksidenteve rrugore. Komandanti I trafikut rrugor, toger Albin Sahatqija tha se ka rënie të aksidenteve rreth 30%  dhe se gjatë kësaj periudhe nuk ka pasur asnjë aksident me pasoja fatale.

Artikulli i plotë: Sahatqija: Gjendja e sigurisë rrugore e mirë, ka rënie të aksidenteve rreth 30% (Video)

Sipas sektorit të gjendjes civile në komunën e Gjakovës gjatë periudhës gjashtë mujore të vitit 2018 statistikat tregojnë se numri i lindjeve nuk ka ndryshuar nga viti i kaluar, mirëpo ka një numër më të madh të regjistrimit të vdekjeve të rregullta nga 195 sa kanë qenë vitin e kaluar këtë vit numri i tyre është rritur në 222 vdekje të rregullta.

Artikulli i plotë: Për 6 muaj 27 raste të vdekjeve më shumë se në vitin e kaluar ( Video)

Ka shtatë vite që sportit gjakovar I është bashkuar klubi I basketbollit “Gjakova-Ylli 04”.Gjatë këtyre viteve ky klub ka treguar suksese të shumta dhe një gjë të tillë po e vazhdon edhe tani. Trajnerët thonë se këtu ka talent të basketbollit.

Artikulli i plotë: Basketbollistët e KB “Gjakova-Ylli 04” po tregojnë suksese edhe jashtë Kosovës (Video)

Një shofer I autobusit  të agjencisë turistike “Meti Komerc” është ndaluar nga policia në vendkalimin kufitar “Dheu I Bardhë” .

Artikulli i plotë: Ndalohet shoferi i “Meti Komerc” në vendkalimin kufitar në Bujanovc, Policia e Bujanovcit e dergon...

Tashmë këtyre gropave të rrugës regjionale që lidh komunën e Gjakovës me komunën e Junikut do të ju vije fundi. Kjo për faktin se sot në fshatin Ponoshec filluan punimet për rikonstrukturimin dhe asfaltimin e kësaj rruge. Në fillimin e punimve i pranishëm ishte ministri i infrastrukturës Pal Lekaj i shoqëruar nga zyrtarët e kuvendit komunal të Gjakovës. Ky projekt infrastrukturor është investim nga ministria e infrastrukturës dhe ka një kosto prej 700 mijë euro. Kyd he shumë projkete të tjera tregojnë se komuna e Gjakovës është bërë pjesë e hartës së investimeve nga qeveria kështu tha ministri Lekaj.

Ministri Lekaj përmendi edhe disa projekte tjera të rëndësishme të cilat do të realizohen në komuën e Gjakovës.

Kjo rrugë e lidh komunën e Gjakovës me Junikun dhe Deçanin, poashtu frekuentohet jo vetëm nga banorët e fshatërave të Rekës së Keqe por edhe të Malësisë së Gjakovës.Ky investim mirëprit nga banorët e kësaj ane.

Punimet për asfaltimin e kësaj rruge do të përfundojnë brenda afatit kohor prej 60 ditë pune. Ndër të tjera ministri Pal Lekaj është shprehur se të gjitha këto projekte infrastrukturore do të ndikojnë në zhvillimin rural, ekonomik e social të fshatrave dhe qytetit të Gjakovës si dhe do të rrisin në përgjithësi kapacitetet turistike të Kosovës./TV Syri Vision/

Pas 75 ditësh qendra rekreative Shkugëza do të ketë 4 kilometra me shtigje për ecje, kështu tha kryetari I komunës Ardian Gjini gjatë ceremonisë së fillimit të punimeve. Ky projekt është në kuadër të drejtorisë për zhvillim ekonomik dhe punimet për këto shtigje do ti kushtojnë kuvendit komunal rreth 120 mijë euro.

Artikulli i plotë: Fillon ndërtimi i shtigjeve për ecje në Shkugëz (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing