Së shpejti në komunën e Gjakovës do të vendosen përsëri kamera inteligjente apo të sigurisë. Sipas zyrtarëve komunal lokacionet ku do vendosen kamerat janë:  Rruga ”Fehmi Agani"  Rruga “Ymer Pula”  Rruga  “Luigj Palaj”  Rruga  “Dedë Gjon Luli. Vendosja e këtyre kamerave ka për qëllim rritjen e sigurisë dhe mirmëmbajtjen e mjedisit.

Artikulli i plotë: Ja cilat janë lokacionet ku do të vendosen përsëri kamerat në qytetin e Gjakovës (Video)

Kryqi I Kuq I Kosovës dega në Gjakovë bënë apel tek qytetarët e vullnetit të mirë që të ndihmojnë në cfarëdo forme familjet në nevojë. Sekretarja Fllanza Bakija Lama është shprehur se nuk mjaftojnë vetëm aksionet e vullnetarëve të kryqit kuq por nevojitet edhe iniciativa e qytetarëvë që jetojnë në qytetin tonë dhe ata nga disapora  për të dhuruar ndihma për familjet që jetojnë në kushte të rënda të jetës. 

Artikulli i plotë: Gjakovë, 680 familje skamnore të regjistruara në listën e Kryqit të Kuq (Video)

Tashmë është bërë e zakonshme që gjatë stinës së verës, komunikacioni rrugor edhe në komunën e Gjakovës të jetë më i ngarkuar se zakonisht. Rrugët më të frekuentuara nga veturat janë ato brenda qytetit, por edhe ato në dalje të tij. Por, tani ngasësit e automjeteve dhe pjesëmarrësit e tjerë në trafikun rrugor kanë një destinacion tjetër, i cili ofron dalje nga qyteti i Gjakovës për në kryeqytet.

Artikulli i plotë: Përfundohen punimet tek rruga "Fehmi Agani" në Gjakovë (Video)

Mësimdhënës të gjuhës shqipe, nga troje të ndryshme shqiptare u vendosën sot në qytetin e Gjakovës. 130 të tillë po bëhen pjesë e seminarit të trembëdhjetë me radhë “Për mësimin plotësues në gjuhën shipe në Diasporë”.

Artikulli i plotë: 130 mësimdhënës nga diaspora tubohen në Gjakovë (Video)

Ka dy vite që në komunën e Gjakovës bëhet kultivimi i pemëve të imta. Në mesin e tyre është mjedra e cila këtë vit ka një rendiment më të lartë të prodhimit. Sipas kultivuesve mjedra është një kulturë që kërkon punë dhe angazhim mirëpo është edhe shumë fitimprurëse.

Artikulli i plotë: Rritet rendimenti i prodhimit të mjedrës në komunën e Gjakovës (Video)

Nga 26 qershori i këtij viti, ka nisur të implementohet ligji i ri për patentë shoferë. Sipas deklaratave zyrtare të zyrtarëve në Ministrinë e Infrastrukturës, ky udhëzim administrativ parasheh rritjen e orëve për kandidatët për patent shoferë, nga 16 në 20 për kategorinë B.

Artikulli i plotë: Rritet numri i orëve për patentë shoferë (Video)

Për nderë të bashkëatdhetarëve tanë, komuna e Gjakovës në bashkpunim me organizatën “Flatra” nga Gjermania kanë organizuar manifestimin “Ditët e Diasporës” i cili u hap mbrëmë zyrtarisht. Ky manifestim karakterizohet me aktivitetet të ndryshme kushtuar mërgatës dhe do të zgjasë deri me 4 Gusht.

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës organizon manifestimin “Ditët e Diasporës” (Video)

Maturantët Kristofor Shala dhe Shqipe Popaj nga komuna e Gjakovës kanë përfituar bursë të plotë studimi për një semester në universitet e bashkimit evropian.E këtë mundësi u ka ofruar programi evropian ERASMUS, një program ky i cili është marrëveshje që e arritur kolegji Universum dega në Gjakovë me Universitetet e Bashkimit Evropian.

Artikulli i plotë: Dy studentë të Kolegjit Universum përfitojnë bursë studimi për një semester në Universitetet e...

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

 

Kontakt info:


Rruga: Kolë LLeshi nr28
Gjakovë
Kosovë
50000
 info@syri-vision.tv
 +383390329777
 +38344666190

marketing