Në Qendrën për Aftësim dhe Këshillim Profesional “Gjon Nikoll Kazazi” në Gjakovë në mënyrë publike u ndanë diploma për 66 maturantë të sapo diplomuar të këtij institucioni arsimor.Në këtë ceremoni të pranishëm ishin mësimdhënës të kësaj shkolle, nxënës dhe prindër. 

Artikulli i plotë: Diplomojnë 66-të maturantë të QAKP-së "Gjon Nikollë Kazazi" (Video)

Kjo është gjendja infrastrukturore e disa prej rrugëve të fshatit Osek Pashë të komunës së Gjakovës. Në mesin e atyre që ende nuk janë të asfaltuara janë rrugët ”Pren Gjokaj” dhe  “Eduard Lleshi”.

Artikulli i plotë: Në fshatin Osek Pashë ende nuk janë asfaltuar rrugët të cilat kanë qenë projekt i filluar 4 vite...

Në sallën e kuvendit komunal në Gjakovë, sot u mblodhën anëtarë të këshillave të kësaj komune. Këta të fundit u ftuan nga organizata Demos, për të dëgjuar një ligjëratë nga udhëheqësja e platformës së OJQ-ve “CIVIKOS”. Ndërsa në fjalën e saj hyrëse, Fatime Rrahmani, zyrtare në organizatën DEMOS, u shpreh e pakënaqur me mospjesëmarrjen e anëtareve femra nga këta këshilla lokalë në këtë ligjëratë.

Artikulli i plotë: DEMOS organizon ligjëratë me anëtarë të këshillave lokalë në Gjakovë (Video)

Kjo është mënyra se si disa shitës ambulantë, zënë hapësirat publike në komunën e Gjakovës. Jo rrallëherë, nga drejtoria për punë inspektuese janë ndërmarrë aksione të ndryshme për lirimimin e këtyre hapësirave nga produkte ushqimore dhe të tjera. Një punë e tillë intensive është filluar prapë nga fundi i muajit qershor.

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës fillon lirimin e hapësirave publike në rrugët kryesore të qytetit (Video)

Raste të shumta të kontrabandimit me substanca  narkotike po zbulon Policia Rajonale Kufitare në rajonin e Perëndimit në Gjakovë.

Artikulli i plotë: Në 6 mujorin e parë të këtij viti Policia Rajonale Kufitare ka konfiskuar rreth 100 kg drogë (Video)

Gjatë mbledhjes së pestë me radhë për këtë vit të Kuvendit Komunal të Gjakovës, fillimisht u miratuan procesverbalet e mbledhjeve të këtij Kuvendi, të mbajtura gjatë marsit, prillit, dhe majit. Më pas, nga drejtori për buxhet dhe financa, Teki Shala, është dhënë informata financiare për periudhën janar-mars 2017. Shala ka treguar se gjatë kësaj kohe, kjo komunë ka pasur në dispozicion rreth 7 milionë euro , prej së cilës janë shpenzuar rreth 4 milionë euro .

Artikulli i plotë: Komuna e Gjakovës miraton Kornizën Afatmesme Buxhetore 2018-2020 (Video)

Ky shesh, i cili mban emrin e poetit Ali Podrimja, së shpejti do të marrë një pamje të kinemasë së hapur. Që nga mbrëmja e 7 korrikut të këtij viti, në këtë vend do të zhvillohen aktivitete të ndryshme filmike dhe artistike. Një nga ideatorët e parkut kulturor “Ali Podrimja”, thotë se këto aktivitete janë paraparë të mbahen dy ditë në javë, përgjatë tre muajve të verës. E që kjo ide të bëhet realitet, të rinjtë e Gjakovës zhvilluan edhe një fushatë për mbledhje të fondeve.

Artikulli i plotë: Nga 7 korriku në Gjakovë hapet kinemaja verore (Video)

Artikuj te tjere...

Reklamoni këtu

kontakt info:

Rruga: Kolë LLeshi nr28

Gjakovë
Kosovë
50000
Email: info@syri-vision.tv

Telefoni: +381390329777

Celular: +37744666190

marketing